In web we trust

Am primit un cadou frumos de la o persoană necunoscută

stativ chitare primit cadouUneori oamenii fac fapte bune dezinteresat, fără să aștepte ceva în schimb. Pur și simplu pentru că pot și pentru că vor. Știu, pare greu de crezut, dar se întîmplă mai des decît vă imaginați.

Unii sînt buni, pentru că asta îi face să se simtă bine, alții o fac pentru a primi recunoștința celor din jur, iar alții pentru că știu cît de important e să fii ajutat.

Ieri am primit un cadou de la o persoană pe care nu o mai văzusem niciodată în viață. S-a întîmplat datorită cîntecelului de mai jos…

… pe care l-am înregistrat marți seară într-o joacă. Omul l-a ascultat pe Facebook, i-a plăcut și a decis să-mi dea un stativ de chitară nou pe care nu-l folosea… cu tot cu livrare la domiciliu. Așa, pur și simplu.

Dacă mi s-ar fi întîmplat acest lucru acum cîțiva ani, probabil că nu l-aș fi acceptat. Pe vremuri eram un pic mai paranoic față de oamenii care vor să-ți ”facă bine” după principiul: toți îți vor binele, nu-i lăsa să ți-l ia!

Între timp m-am lecuit de această boală. Cred că am reînvățat să cred în bunătate. Poate o să mă considerați naiv, dar de atunci au început să mi se întîmple mai multe lucruri bune. Nu-i vorbă, am avut și destule necazuri, dar faptul că am ales să mă concentrez asupra celor pozitive a făcut cumva diferența.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/159852514″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”120″ iframe=”true” /]

Cineva mi-a spus că nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită. Ei bine, eu am decis să-mi asum riscul. De aceea cînd mi s-a oferit un suport de chitară fără nici un cost, am acceptat din prima.

Mai ales că intenționam să-mi cumpăr unul. Vă spun sincer că m-a impresionat mai mult gestul decît cadoul în sine. Deși suportul îmi prinde bine, mă bucur mai mult că există oameni capabili de astfel de fapte.

Apropo, cel care mi-a oferit stativul se numește Laci – e un tip care practică o sumedenie de sporturi. Dacă vreți să faceți un salt cu parapanta în tandem, el e omul la care puteți apela. Cîțiva prieteni de-ai mei au făcut-o și nu le-a părut rău.

Puteți găsi aici profilul său de Facebook și datele lui de contact. Încerc să-l răsplătesc și eu în acest fel pentru gestul său, deși nu mi-a cerut-o. O fac pentru că vreau, pentru că pot și pentru că mă face să mă simt bine.

3 Comments

  1. Ioi tu Andrei ce bine cinti. Felicitari pentru cadou si felicitari lui Laci – ua ce m-as da cu parapanta 🙂

    Ciao, toate bune!

  2. Mersi, Lavinia. Venind din partea ta e un compliment și mai plăcut. Hai în Baia Mare și programăm o tură cu parapanta 🙂

  3. Apoi tu Andrei, ce-are a face ca io nu-s mare cintareata, da io iau ca pe un compliment ca ai zis tu ca e complimentu si mai placut. Deci vezi tot ii bine.
    Ne dam cu parapanta la Laci la club, da de cind am batrinit, ma dor oasele, maica.
    Ce mai faci tu, ce mai executi? In BM toata vara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button