In web we trust

Am cîştigat la loteria vizelor

Mare noroc pe capul meu. Am primit zilele trecute un email care mă anunţa că sînt unul din fericiţii cîştigători la loteria vizelor.

Tot ce trebuie să fac pentru a demara procesul de emigrare în statele americănoase este să transfer o sumă simbolică de 879 dolărei – bani frumoşi nu mititei – care reprezintă o aşa-zisă taxă de procesare. Banii trebuie transferaţi chipurile prin Western Union reprezentantului ambasadei americane din Londra – Robert Stewart.

Probabil că şi-a dat toată lumea seamă ce fel de email este acesta. Se vede şi din avion că e o tentativă de fraudă:

1. Nici o companie/organizaţie serioasă din lume nu o să-ţi ceară vreodată să transferi bani prin Western Union. Niciodată!

2. Mesajul e trimis de la printr-un nod care sare în ochi de dubaş ce e m3kw2wvrgufz5godrsrytgd7.apphosting.bounces.google.com

3. Există ambasada SUA şi în Bucureşti, oare de ce ar solicita americanii să trimiţi banii din România tocmai în Marea Britanie.

Totuşi emailul este realizat destul de bine şi arată chiar profesionist cu excepţia a cîtorva detalii care pot scăpa unor persoane neavizate. Sînt sigur că vor fi destui care vor trimite banii bucuroşi că au fost selectaţi.

Avînd în vedere experienţele mele anterioare şi renumele de băieţi dăştăpţi şi descurcăreţi pe care îl au românii în lume, nu m-aş mira ca în spatele tărăşeniei să fie un conaţional de-al nostru, la fel ca în cazul recentei bule care promitea iPhone-uri gratuite cu ocazia decesului lui Steve Jobs.

One Comment

  1. Bravo Andrusa, nu te-ai dat la provocare, de-ar gindi toti ca tine.. ca nimic din nimic nu se ia, ar fi tare bine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button