In web we trust

3 zile și 3 nopți fără internet

De sîmbătă pînă ieri am ținut post negru la internet. 3 zile și 3 nopți fără rețele de socializare, bloguri, știri online și alte asemenea drăcovenii. Nu a fost ușor, pentru că internetul a ajuns deja să facă parte din viața noastră, a fiecăruia, iar mulți dintre noi nu-și pot imagina viața fără o conexiune la world wide web.

Nu a fost ușor, dar să știți că nici nu se moare. De aceea vă recomand ca din cînd în cînd să faceți cîte o cură de ”dezintoxicare” de acest gen. Astfel de experiențe te ajută să-ți dai seama cît de dependent ești de internet și tot ce înseamnă el.

Tehnologia este un lucru extraordinar care a ajuns să facă diferența dintre viață și moarte, reușită și eșec. Datorită tehnologiei putem face astăzi lucruri care acum 10 ani erau de domeniul fantasticului. Ea ne face viața mai frumoasă și mai confortabilă. Dar uităm de cele mai multe ori că și un aparat, fie el foarte performant, e doar un simplu instrument care se mai și defectează din cînd în cînd.

Ți se arde hard disk-ul la computer și pierzi toată informația de pe el – documente, fotografii, amintiri pe care nu ai cum să le mai recuperezi. Dintr-o cauză sau alta, îți dispar toate contactele de pe telefon (așa cum mi s-a întîmplat mie alaltăieri). Fiecare a pățit așa ceva măcar o dată. Eu cel puțin mi-am învățat cu ceva timp în urmă lecția, iar morala este una singură – save and back up! Always, always, ALWAYS BACK UP!

7 Comments

  1. Iaka nu stiu, mi s-a creat o impresie ca baietii sunt mai dependenti ca fetele de internet si compuri in genere. Eu spre exemplu pot trai fara net luni intregi si pot da si alte exemple de acest gen :)) Iaka mare catastrofa fara net :)) (rasarita si un film ajuta sa te debarasezi de acest viciu 🙂 )

  2. da, tehnologiile ne fac viata mai confortabila, dar nu mai frumoasa. E frumos atunci cind stai cu prietenii si vb fata in fata ,atunci cind le vezi mimica, ochii… In zilele de acum avem prea multi cunoscuti si prea putin prieteni. La ce bun?

  3. Zici tu, zici Taniușa, da în suflet… Parcă văd că-ți verifici de 4-5 ori pe zi contul de facebook 🙂 Eu rezist cam greu fără internet, dacă tu poți, bravo ție!

  4. De acord, Marina. Rețelele de socializare nu vor putea înlocui niciodată o discuție față în față sau timpul petrecut cu prietenii. Dar atunci cînd te afli la distanta de persoanele dragi, internetul poate fi o alternativă foarte bună 🙂

  5. Andrei, eu nu cred pînă nu văd documente doveditoare. Dupa aceea am putea înființa o ligă a oamenilor albi. Ce zici ?

  6. nu shtiu…sunt din focsani,deshi imi place ideea…shi km am 12 ani,deci sunt km mic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button