Lanul cu pixeli

10 fotografii amuzante din Roma

După cum v-am anunțat deja, săptămâna trecută am făcut un city break la Roma. Până pun cap la cap un articol cu impresii și recomandări, vă propun 10 fotografii amuzante pe care le-am surprins în capitala Italiei, plus comentariile de rigoare.


Cercetătorii chinezi care produc magneți de frigider au descoperit o țară nouă în Europa. Se numește „Itiala”. Pun pariu că sunt turiști ce cumpără acest magnet și observă greșeala abia acasă, când îl lipesc pe ușa frigiderului.

Rămânem la aceeași categorie pentru a prezenta un magnet inspirat din „David” – celebra sculptură a lui Michelangelo. Designerii magnetului au ales o mică parte din capodopera Renașterii, cea care li s-a părut lor esențială.

Magnetul poate fi un cadou perfect pentru acei cunoscuți nesuferiți și băgăcioși care vor să știe totul despre tine. Ați fost în Roma? Cât v-a costat călătoria? Așa mult? Păi de ce nu ați zis că știam noi pe cineva acolo? Dar nouă ce ne-ați adus?

Ei bine, la ultima întrebare puteți răspunde cu acest suvenir. Și de fiecare dată când aceștia se vor uita la el, își vor aminti cu drag de voi.

Următoarea oprire sunt cercetătorii italieni. Se pare că aceștia au descoperit leacul pentru constipație. Acesta se bazează pe o rețetă străveche folosită de romani care combină reușit iaurtul cu berea, acum și cu gust de căpșuni căpșune.

În drum spre magazin, am trecut pe la piramida lui Caius Cassius, unul din cele mai surprinzătoare monumente pe care le-am găsit în Roma. Piramida era atent supravegheată de o armată întreagă de mâțe (care, apropo, erau considerate animale sacre în Egiptul antic). Coincidență?

Nu departe de piramidă am observat o băbuță care completa un bilet de loterie, sperând probabil că zeița Fortuna îi va surâde măcar acum, la bătrânețe. Asta înseamnă să fii perseverent. Anii schimbă părul, dar năravul ba.

După piramidă, mi-au atras atenția 2 biserici gemene în Piazza del Popolo: Santa Maria dei Miracoli și Santa Maria in Montesanto. Câtă lipsă de imaginație! Chiar nu mă așteptam la așa ceva de la italieni.

Ultima noastră oprire este la muzeul din Vatican. În prima fotografie observăm un copil care încearcă să se urce pe un păun de aur. O fi fost vreun sport practicat de romani despre care nu am auzit. Cine știe?!

În cea de-a doua aflăm cum arata cupa Champions League din perioada romană. E posibil ca romanii să fi avut și o versiune mai mică pentru copiii care reușeau să călărească iscusit păuni de aur. Doar bunii zei din Olimp pot ști.

Nu departe de cupă am descoperit sculptura unui prizonier dac. Puteți remarca în fotografie cât de mândru stătea strămoșul nostru și cât succes avea la femei. Aproape că-i puteam citi pe buze: barză, mazăre, strugure, viezure.

La expoziția de artă modernă, printre cruci și simboluri hristice am remarcat mirat următoarea operă de artă. Ceea ce vedeți acolo este o creangă înfiptă între ochii figurii din imagine.

Oare ce a vrut să spună autorul? Poate ceva de genul: ce ți-i înfipt, în frunte ți-i pus. Nu avem de unde ști. Propun să încheiem postarea pe această notă meditativă. Revin cu un articol mai serios cât de curând.

Actualizare

Pentru mai multe informații și impresii, îți recomand să citești și celelalte 2 articole pe care le-am scris despre Roma:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button