Vînd fotografie cu un cartof


fotografie-cartof-1milion-dolari

Oamenii fac lucruri ciudate atunci cînd se pilesc. Unii trimit mesaje patetice foștilor iubiți, unii cîntă și se veselesc, iar alții fac tot felul de prostii pe care ajung mai apoi să le regrete. Anul trecut un om de afaceri a decis să cumpere o fotografie după cîteva pahare de vin.

Fotografia se numește Potato #345 și reprezintă un cartof pe un fundal negru. Aceasta a fost făcută de Kevin Abosch – artist irlandez cunoscut în special pentru faptul că a fotografiat de-a lungul timpului mai multe celebrități. Onorariul pe care-l cere de obicei este de jumătate de milion de dolari pe portret.

Nu știu ce i-a spus el omului de afaceri, cert este că acesta a fost de acord să plătească 1 milion de dolari pentru fotografia cu cartoful. Inspirat de isprava lui, am făcut și eu una similară. Se numește Cartof încolțit nr. 8 (era al 8-lea din plasă) și este o metafora a realității în care trăim.

Nu vreau să vă dezvălui în totalitate „ce-a vrut să zică autorul” prin acest cadru, vă invit însă să vă dați cu părerea mai jos. Și dacă e cineva interesat să achiziționeze creația mea, putem discuta detaliile tranzacției la un vin roșu din Moldova. Între timp puteți găsi aici lista cu cele mai scumpe fotografii vîndute vreodată.


1 comentariu

  1. Ofer 1 Leu greu!

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *