Lanul cu pixeli

Lacătele iubirii și podul îndrăgostiților din Cluj

vali-cristi-podul-indragostitilor-cluj

Zilele trecute mă plimbam prin Parcul Central din Cluj și am observat un lucru interesant pe Podul Elisabeta. Pe toată lungimea acestuia sînt prinse o mulțime de lacăte cu fel de fel de mesaje de dragoste.

Știam despre lacătele iubirii de pe podurile din Roma și Paris unde îndrăgostiții le prind și aruncă cheia în apă, sperînd că iubirea lor va dura veșnic. Nu știam că un astfel de pod există și în Cluj-Napoca.

Se pare că aici obiceiul a prins formă în 2013 la inițiativa unor tineri care au organizat evenimentul padlock Cluj în care invitau îndrăgostiții să prindă lacăte pe podul din apropierea Operei Maghiare.

De ce anume Podul Elisabeta? Legenda spune că anume aici obișnuiau să se întîlnească la începutul secolului trecut soldații din garnizoana de pe dealul Cetățuia cu fetele de măritat din oraș.

De aceea Podul Elisabeta a ajuns să fie cunoscut ca unul dintre cele mai romantice locuri din oraș. Drept mărturie stau astăzi numeroasele lacăte pe care îndrăgostiții din Cluj le-au prins de marginea podului.

Aveți mai jos o galerie cu cele mai inedite dintre acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button