Cum am “căzut” de la 210 metri de pe Turnul Montparnasse din Paris


Scriu aceste rînduri sub impresia unui week-end prelungit la Paris, acesta fiind și motivul din care am lipsit vreo cîteva zile de pe blog. O să vă povestesc pe larg într-un alt articol pe unde am umblat, ce am văzut și ce am făcut.

Pînă îmi revin, vă las cu niște fotografii făcute la 210 metri deasupra Parisului din Turnul Montparnasse – o clădire de 56 de etaje în care ultimul nivel și acoperișul pot fi vizitate de către turiști. Uitați de Turnul Eiffel și dealul Montmartre.

Cea mai bună panoramă spre Paris se vede de pe această clădire. Față de cele două obiective, turnul mai are un avantaj major – la Montparnasse e puțină lume. N-am stat la coadă deloc și am beneficiat de 5 euro reducere (din 15 cît era intrarea), pentru că am avut abonament la metrou.

Comparativ cu asta, la Eiffel trebuie să aștepți ore în șir pentru a putea urca, pentru că acolo se înghesuie toată lumea, iar la biserica Sacre-Coeur de pe Montmartre trebuie să faci slalom printre africani ce trag efectiv de tine.

Și ca să nu ziceți că am scos titlul din burtă, pun mai jos o filmare cu o cădere simulată care era proiectată pe podeaua din turn.


Nu există comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce poți face într-un city break de 4 zile la Paris: impresii, recomandări și fotografii | Andrei Albu - […] Turnul Montparnasse – cea mai bună alegere pentru o panoramă spre Paris. Înălțime 210 metri, puțini turiști (pentru că…

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *