Ulciorul cu pătărănii

Ziua mitei – noua sărbătoare propusă de PSD

ziua-mitei-romani-zi-libera

Începând din 2017 românii vor avea o zi liberă în plus. Cel puțin asta reiese din cea mai recentă declarație a noii majorități parlamentare. Sărbătoarea se va numi Ziua Mitei și va celebra buna înțelegere dintre românii de pretutindeni.

Nici n-a apucat să se usuce bine cerneala pe buletinele de vot că noii aleși au anunțat deja o primă propunere pentru anul 2017. „Mita a făcut parte din cultura poporului nostru încă din cele mai vechi timpuri. Ar fi păcat să nu avem o zi în care să celebrăm acest fenomen” ar fi declarat un reprezentant PSD.

Propunerea este ca, odată în an, toți funcționarii și profesioniștii care au primit favoruri necuvenite, să returneze o parte din șpagă celor de la care au primit-o. „Sperăm ca legea să fie susținută în unanimitate de toți colegii din Parlament, indiferent de culoarea politică”.

„E timpul să uităm de vechile rivalități și să conlucrăm pentru bunăstarea tuturor românilor” a încheiat acesta. Inițiatorii legii nu au precizat deocamdată care va fi ziua aleasă pentru această sărbătoare. Pe lângă aceasta inițiatorii au propus și un proiect complementar numit „Prima Mită”.

„Am remarcat că unii români sunt reticenți să primească sau să ofere șpagă, iar unii pur și simplu nu știu cum să facă acest lucru. De aceea plănuim un proiect de incluziune și educație prin care orice român să poată primi și da mită conform standardelor internaționale”.

One Comment

  1. Interesanta propunerea, cred ca va fi un succes! Desigur, forma finala s-ar putea sa contina si cateva reglementari privitor la suma minima acceptata pentru mita (urmand exemplul amenzilor la circulatie), cuantumul acestui prag minim de mita ar putea fi o jumatate venitul mediu (surpriza, din Europa de Vest) dar platit in Romania, macar la pedepse si amenzi sa ii depasim!

    Va fi propus si un card de fidelitate, care acumuleaza puncte pentru fiecare mita data si de doua ori mai multe pentru mita primita!

    Si nu e totul, urmeaza reglementari clare pentru convertirea punctelor acumulate fie pentru a primi zile mai putine de detentie (daca vei fi prins in flagrant cu o suma mai mica decat minimul admis), fie pentru a inlesni obtinerea unor posturi caldute fara concurs, caci asa cum se stie de mai multa vreme, scoala vietii are prioritate de stinga; cartea, competenta si corectitudinea (Cx3) trebuiesc aspru pedepsite, caci noi nu ne vindem tara celor care pot sa isi spuna numele si intr-o limba straina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button