In web we trust

Voi cum vă scoteați dinții de lapte atunci cînd erați mici?

Înlocuirea dinților de lapte reprezintă un eveniment important în viața oricărui copil. Îmi aduc aminte că atunci cînd eram mic, îmi scoteam singur dinții care se hîțînau prea tare în gură. Nu am apelat niciodată la celebrul truc cu ața legată de clanță.

Nu știam nici de Zîna Măseluță din America ce vine noaptea și înlocuiește dintele cu o comoară. Nu auzisem nici de Șoricelul cel mic din Europa care schimbă dințișorul scos cu un cadou frumos.

Aveam totuși un ritual – aruncam măseaua scoasă peste casă și spuneam:

Cioară, cioară de la moară,
Ia un dinte de os și dă-mi altul mai frumos
Și dă-mi altul de oțel ca să pot mînca cu el.

Era foarte important era ca dintele să treacă peste acoperiș, altfel cioara putea să nu-ți aducă nimic în loc. Norocul meu e că am crescut la țară unde casele nu sunt foarte înalte. Mă întreb însă cum se descurcă copiii la oraș.

Oare cum reușeau să-și arunce măselele peste ditamai blocul? Aș fi curios să aflu și cîți dintre voi au practicat sau măcar au auzit de acest obicei. Oare copiii de astăzi mai fac așa ceva?

Nu de alta, dar cu odată cu evoluția tehnologiei, oamenii au venit cu metode din ce în ce mai creative de-a scoate dinții de lapte.

Puteți vedea mai jos exemplul unui tată care a scos dintele din fața a fetiței sale cu ajutorul unei drone. Alții au mai apelat la mașinuțe teleghidate, arcuri cu săgeți, mingi de golf și alte năzdrăvănii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button