Ofuri cotidiene

USL vs PDL – box politic în stil românesc

Pe scena politică din România se dau din nou lupte grele. În colțul roșu din stînga avem USL-ul într-o revenire spectaculoasă de formă. În colțul portocaliu din dreapta sleit de puteri se zbate PDL-ul ce pare să fi primit lovitura decisivă.

Tribunele sînt în picioare. Unii își încurajează în delir favoritul, alții urlă la arbitru. Spectatorii înnebuniți se grupează în două tabere pregătiți să se înfrunte pe viață și pe moarte.

Situația din sală oglindește întocmai acțiunea din ring unde boxerii își împart pumni cu ultimele eforturi. Oamenii se privesc încrîncenați și fac spume la gură încercînd să se facă auziți în vacarmul ce domnește pretutindeni.

Nimănui nu-i trece prin cap să privească în sus, spre loja VIP unde după niște geamuri fumurii stau trei bărbați îmbrăcați în costume scumpe. ”Interesant spectacol” spune unul din ei ”nici nu credeam că o să ne iasă așa de bine.”

”Hai, termină cu șarada, cred că a fost destul pe ziua de azi” intervine cel de-al doilea costum în timp ce trage languros dintr-un trabuc. O să ajungă să creadă că alegerea lor chiar contează”.

”Mai lasă-i un pic” îi răspunde al treilea. „Uită-te cum se ceartă şi cum se acuză între ei. Iar spectatorii, sărmanii de ei, nici nu ştiu pe ce lume trăiesc şi pentru ce se agită. Superb tabloul! Genială regia!”

”Of, ce obositoare e democrația asta” revine primul „şi ce simple erau lucrurile pe vremuri”. Trabucul celui de-al doilea dispare pentru o secundă și reapare în spatele unui telefon auriu pe care îl duce la ureche și rostește ceva scurt.

În ring, boxerul în roșu pare decis să încheie lupta înaintea următorului gong. Mișcat de un păpușar invizibil îi aplică oponentului său o serie de lovituri la corp apoi un upercut în bărbie. Portocaliul se prăbușește secerat la pămînt.

1, 2, 3… numără sacadat arbitrul despărțindu-i pe oponenți. 5, 6, 7… se apleacă el peste portocaliu. 9, 10 K.O taie el aerul cu mîinile încrucișate. Peste ring cade cortina, bărbații din loja pleacă plictisiți în mașinile lor luxoase, iar ţara rămîne din nou în întuneric.

sursă foto

One Comment

  1. Nu vreau sa fiu carcotas dar castigator va fi PPDD..Stii cum e, doi se bat al treilea ia tot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button