In web we trust

Am testat plata contactless cu telefonul oferită de Banca Transilvania

La începutul acestei săptămâni Banca Transilvania a lansat BT Pay – prima aplicație mobilă din România care permite plata contactless cu telefonul mobil. Am fost curios cum funcționează așa că am instalat-o și m-am jucat puțin cu ea.

Instalarea și configurarea au fost simple. Aplicația mi-a recunoscut identitatea pe baza numărului de telefon, a numelui și a datei de naștere, după care mi-a trimis un SMS cu un cod de verificare. Odată confirmată identitatea, am ales unul din cardurile BT pe care le am și eram gata de cumpărături.

Plata se efectuează la fel de simplu. În momentul în care dorești să achiți o cumpărătură, selectezi butonul plătește, autorizezi plata prin amprentă sau cod, apropii telefonul de POS în următoarele 60 secunde și gata, ai plătit.

Câteva informații utile:

– aplicația folosește tehnologia NFC (near-field communication) pe a stabili o conexiune cu terminalul de plată, deci funcționează doar pe telefoanele cu Android. BT Pay solicită activarea NFC în procesul de configurare, deci nu trebuie să cauți opțiunea prin meniuri

– BT Pay are un design prietenos, intuitiv și se mișcă destul de bine (am testat-o pe un Samsung Galaxy S7). Interfața permite vizualizarea soldului, a tranzacțiilor efectuate, precum și transferuri rapide de bani, iar setările oferă o serie de configurări legate de plăți

– având în vedere că e vorba de bani, recomandarea mea este să îți securizezi foarte bine telefonul dacă decizi să folosești aplicația (amprentă și pin elaborat) și să ai mare grijă ce faci cu telefonul de acum înainte (nu-l lăsa niciodată nesupravegheat cu ecran deblocat)

Prima mea impresie legată de această aplicație a fost pozitivă. Am folosit BT Pay ieri la câteva plăți și am impresionat vânzătorii din Cluj-Napoca care nu mai întâlniseră pe nimeni care plătește cu telefonul în loc de card.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button