Ofuri cotidiene

Tender în stil moldovenesc

… articol primit de la un cititor al blogului…

Ne întoarcem iarăși la subiectul Orange Moldova. Nu știu din ce motiv, dar cînd pronunț numele acestei companii, primul cuvînt care-mi vine în minte este corupție. Se pare că în cadrul acestei corporații corupția nu este o apariție sporadică, ci un fenomen sistematic. De ce spun asta? Vă explic imediat.

Să ne amintim de situația de acum cîteva luni legată de tenderul organizat de compania Orange Moldova (vezi aici articolul precedent). E vorba despre un concurs al cărui cîștigător se cunoștea de la bun început pentru că, după cum bine știm, așa funcționează lucrurile în Moldova. Sincer să va zic, intuiam încă de pe atunci că povestea nu se va termina. Şi intuiția nu m-a înşelat.

Una din companiile participante la tender a acționat în judecată Orange, fiind nemulțumită de modul în care a fost organizat tenderul. Organele de drept au emis o hotărîre prin care compania Orange Moldova era obligată să suspende rezultatele tederului organizat.

Pe deasupra, companiei Orange, i se interzicea să organizeze un alt concurs sau să încheie contracte directe privind prestarea serviciilor de cleaning pînă la examinarea chestiunii în fond. Orange a atacat decizia la curtea de apel, dar a pierdut, ceea ce nu i-a împiedicat să încheie totuși un contract cu o firmă de curățenie… deși judecată continuă și astăzi.

Ce înseamnă o hotărîre judecătorească pentru Orange? Se pare că nu înseamnă mai nimic. Şi aici ne întoarcem la corupţie. Mă întreb oare chiar nu exista nici un manager general în companie care sa încerce măcar sa oprească acest fenomen.

Compania ce a acționat Orange-ul în judecata nu se va opri aici. Mai mult ca sigur. Lupta continuă. Și sînt foarte tentat să văd ce va urma. Va reuși măcar cineva în această țară să demonstreze că se poate lupta împotriva acestei boli naționale?!

Sînt convins că și cititorii vor fi interesați să urmărească cum vor decurge lucrurile. Voi încerca să public periodic cîte un articol ca sa putem observa împreuna evoluția evenimentelor. Deci, to be continued…

One Comment

  1. “Nu știu din ce motiv, dar cînd pronunț cuvintul (blog), primul cuvînt care-mi vine în minte este (teatru) de 2 bani”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button