Tanti Aurica și purceii culturiști


purcelu-culturist-maramuresAnul trecut prin ianuarie mi-a trecut prin cap gîndul năstrușnic să mă apuc de sală. ”Albule, uită-te cît de slab ești, îmi spuneau prietenii, mănîncă și tu ceva, poate îi pune batăr un mniez de carne pe tine”.

Ia lăsați-mă în pace, le răspundeam eu belicos că eu am o condiție fizică de invidiat chiar dacă nu am excelat la fizică în timpul școlii și-s elastic ca un caș.

Am făcut chiar și performantă la sporturile de contact… cu patul. Plus că eu nici nu vreau să bat recorduri, pentru că… le doare.

Cu timpul însă m-am lăsat înduplecat și m-am apucat de sală împreună cu un tovarăș de angajament. Bineînțeles că s-au găsit tot felul de specialiști gata să mă inițieze în tainele aburcatului de hiare.

Unul din ei m-a convins că e musai să iau niște suplimente de proteină care se prepară cu lapte și uite așa m-am pomenit în brațe cu două cutioace de plastic pline cu un soi de praf ce mirosea a ciocolată.

Sala m-a ținut cîteva luni bune timp în care am mai degustat din suplimentele cu pricina. După vreo șase luni însă am decis să fac o pauză, iar cutiile au ajuns la părinții colegului mei de apartament care stau la țară.

Duminica trecută le-am făcut o vizită și la un moment dat a venit vorba de cutiile cu proteină. ”Bune-s la gopodărie, îmi zice tanti Aurica. Să știi însă că atunci cînd le-am deschis mai era niște praf în ele”. ”Și ce ați făcut cu el?” o întreb eu curios.

”Apoi ce să fac, am pus peste el cîteva finje cu apă, l-am scuturat bine și l-am dat la porci. Să vezi ce le-o mai plăcut și ce mîndri umblau prin cotîrlău!” ”Apoi tanti Aurică, să știi că matale ai primii porci culturiști din comună” îi spun eu și izbucnim amîndoi în rîs.

Regionalisme folosite:

Batăr: cel puțin, măcar, barem

Finje: cană, finje cu apă – cană cu apă

Cotîrlău: terasă de la cocina porcilor


4 Comentarii

 1. Faină poveste, excelentă metodă de promovare a regionalismelor și arhaismelor. Mergea și nealcoși în loc de mândri, la porcii din cotârlău. Așa a apărut o nouă rasă, halteroporcul.

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Doru, e bună sugestia ta. O să folosesc cuvîntul în alt articol. Deocamdată purceii respectivi se rezumă la ”făcut sală”, poate pe viitor se apucă și de ridicat greutăți 😀

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Din sunca acestor porci vreau si eu 🙂 Eu oricum nu consum praf, dar asa parca ar merge.

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. porcii culturistii :))

  sunt o prostie proteinele nu ai nevoie de ele la sala,plus de asta afecteaza ficatul stomacul si inima

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tanti Aurica si purceii culturisti - […] Andrei ALBU […]
 2. Știri din Maramureș 18 ianuarie 2014 - […] Pentru crescătorii de porci: Andrei a găsit soluția miracol […]
 3. Sala si proteinele | - […] azi la Andrei Albu,unul din bloggerii mei preferați un articol referitor la culturism adică trasul de […]

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *