In web we trust

Progresează eficient pentru examenul de teorie DRPCIV (chestionare auto online)

drpcivSistemul școlilor de șoferi din România nu este organizat pentru a susține elevii în totalitate. Din această cauză foarte mulți elevi nu se pregătesc eficient pentru examenul oficial DRPCIV.

Chiar dacă profesorii de legislație rutieră și instructorii auto îi îndeamnă să rezolve chestionare auto din manual, acest lucru NU este suficient. Chestionarele auto din manualul de legislație rutieră diferă mult de chestionare auto DRPCIV (chestionarele oficiale care trebuie rezolvate la examen).

Întrebările și răspunsurile DRPCIV sunt alcătuite pe baza legislației rutiere și practic când le rezolvi, înveți legislație rutieră. Anumite întrebări DRPCIV pot avea mai multe variante de răspuns (două răspunsuri corecte sau chiar trei).

Întrebările cu trei variante de răspunsuri corecte, vor avea răspunsuri plauzibile și asemănătoare. Doar așa îți vei da seama dacă o întrebare are toate trei răspunsurile corecte.

Parcurgerea examenului de teorie

Atunci cînd merg la examenul de teorie elevii sunt foarte emoționați. Uneori emoțiile îți pot distrage atenția, iar șansele de a trece examenul scad destul de mult. Înainte de examen trebuie să răspunzi la 3 întrebări de acomodare care nu sunt cronometrate cu timp. Deci ai suficient timp pentru temperarea emoțiilor.

Pe urmă vor veni 26 de întrebări cu 3 variante de răspuns și 30 de minute de lucru pus la dispoziție. Aici nu trebuie să te grăbești pentru că timpul este suficient.

Dacă vei răspunde la întrebările pe care le știi cu siguranță, vei economisi timp, te vei apropia de final mai rapid și nu vei avea răspunsuri greșite. Examinatorul apreciază mai mult elevii care obțin sala cu mai mult de 22 de punte.

După ce ai trecut de întrebările pe care le știi, va trebui să răspunzi la întrebările pe care nu le știi atât de bine, dar consideri că poți trece de ele cu ușurință. Trebuie să iei în considerare opțiunea de a răspunde mai târziu, în caz că este nevoie și ai vreo întrebare la care nu îi știi răspunsul.

Nu trebuie să neglijezi opțiunea! Foarte mulți elevi își ratează examenul pentru că nu folosesc butonul „răspunde mai târziu”.

La final rămân întrebările cu imagini/întrebările pe care nu le-ai mai întâlnit niciodată. Aici trebuie să fii foarte atent deoarece au răspunsuri logice și ai foarte mari șanse să răspunzi corect. Cei care urmează tipul acesta de procedură, trec examenul de teorie mult mai ușor, într-un timp mult mai scurt.

Nu uita, folosește opțiunea de a răspunde mai târziu ori de câte ori este nevoie și fii foarte atent la întrebările pe care nu le-ai mai întâlnit niciodată. Citește fiecare întrebare în întregime, de asemenea și răspunsurile de la întrebare.

Succes la examen!

Material de Ovidiu Drobotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button