In web we trust

Primarul din Timișoara vrea fântână arteziană și like-uri

Timișoara se pregătește de zor pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. În acest context primarul orașului Nicolae Robu a venit cu o propunere curajoasă: să construiască o fântână arteziană muzicală cu jocuri de lumini.

Iată o metodă sigură de a încuraja cultura într-un oraș european! Cum de nu s-a gândit nimeni la asta până acum? E oarecum ciudat, așadar, că planul primarului a întâmpinat destul de multe critici din partea timișorenilor.

Primarul însă nu s-a lăsat păgubaș cu una cu două și, cât ai zice Bega, a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care anunța:

„Dacă nu strâng cel puțin 1000 de Like-uri în primele 5 ore de la postare, n-o mai fac!”. Fântâna adică.

Like-urile au venit: aproape 2000. Plus vreo 500 de distribuiri. Așa că primarul nu mai dă înapoi. A promis că o face! Tocmai când credeam că epoca concursurilor de tip like and share începe să dispară, domnul Robu a ținut să ne contrazică.

Doar că în loc să câștige ultimul model de iPhone, timișorenii vor primi o mândrețe de fântână arteziană estimată (spun gurile rele) la vreo 3 milioane de euro. Fântâna ar urma să fie construită în Parcul Botanic.

„Le avem pe toate în acest oraș minunat în afară de o fântână muzicală, scria cineva la comentarii. Eu zic că merită investiția. O catedrală pe când?”

Timișorenii care se opun acestei inițiative au inițiat la rândul lor o petiție online împotriva construirii fântânii muzicale care a strâns  în jur de 1000 de semnături. Treburile sunt așadar destul de încurcate în capitala Banatului. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button