Primarul din Timișoara vrea fântână arteziană și like-uri


Timișoara se pregătește de zor pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. În acest context primarul orașului Nicolae Robu a venit cu o propunere curajoasă: să construiască o fântână arteziană muzicală cu jocuri de lumini.

Iată o metodă sigură de a încuraja cultura într-un oraș european! Cum de nu s-a gândit nimeni la asta până acum? E oarecum ciudat, așadar, că planul primarului a întâmpinat destul de multe critici din partea timișorenilor.

Primarul însă nu s-a lăsat păgubaș cu una cu două și, cât ai zice Bega, a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care anunța:

„Dacă nu strâng cel puțin 1000 de Like-uri în primele 5 ore de la postare, n-o mai fac!”. Fântâna adică.

Like-urile au venit: aproape 2000. Plus vreo 500 de distribuiri. Așa că primarul nu mai dă înapoi. A promis că o face! Tocmai când credeam că epoca concursurilor de tip like and share începe să dispară, domnul Robu a ținut să ne contrazică.

Doar că în loc să câștige ultimul model de iPhone, timișorenii vor primi o mândrețe de fântână arteziană estimată (spun gurile rele) la vreo 3 milioane de euro. Fântâna ar urma să fie construită în Parcul Botanic.

„Le avem pe toate în acest oraș minunat în afară de o fântână muzicală, scria cineva la comentarii. Eu zic că merită investiția. O catedrală pe când?”

Timișorenii care se opun acestei inițiative au inițiat la rândul lor o petiție online împotriva construirii fântânii muzicale care a strâns  în jur de 1000 de semnături. Treburile sunt așadar destul de încurcate în capitala Banatului. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.


Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *