In web we trust

PotLucra.eu – portalul de joburi pentru persoanele cu dizabilități

Pot Lucra este o platformă de joburi creată pentru a ușura accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. A apărut în mai 2017 și a fost dezvoltată de Radu Ștefan în timpul său liber. Ideea proiectului i-a venit de la mama sa care lucrează la un liceu pentru elevi cu deficiențe auditive.

De la ea a aflat cât de greu le este persoanelor cu dizabilități să-și găsească un loc de muncă, deși mulți dintre ei au capacitatea și vor să lucreze. În România sub 15% din persoanele cu dizabilități au loc de lucru, față de media europeană de 50%.

Radu Ștefan a decis să facă ceva în această privință și a dezvoltat împreună cu doi prieteni un portal de joburi care și-a propus să fie un loc de întâlnire între companii și oamenii cu dizabilități care vor să muncească.

Până acum pe portal s-au înscris peste 50 de companii. Unul din cei care a beneficiat de serviciile Pot Lucra este Robert Otvos. Robert și-a găsit un loc de muncă la Decathlon Cluj și este foarte fericit că poate lucra (vezi reportaj).

În 2018 Radu și-a propus să crească numărul companiilor cu care colaborează și să diversifice cât mai mult oferta de posturi disponibile pentru a putea oferi un job specific fiecărui tip de dizabilitate.

Pe lângă platforma online, Pot Lucra încearcă să ofere și consultanță profesională și psihologică celor care au nevoie. PotLucra.eu este un serviciu gratuit pentru toate părțile, portalul fiind întreținut deocamdată din fonduri proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button