Ulciorul cu pătărănii

Pe dealul Cetățuia vor fi instalate litere cu numele orașului Cluj *

cetatuie-belvedere-cluj-napoca-no

Nici n-au apucat să se liniștească apele după scandalul cu plăcuța de la intrarea în Cluj că autoritățile locale au venit cu o nouă inițiativă.

Conform unor surse neconfirmate, pe dealul Cetățuia, mai jos de Belvedere, urmează să fie instalate niște litere uriașe care vor forma numele orașului.

”Dacă în Hollywood, Brașov și Râșnov s-a putut, la noi de ce nu se poate?” ar fi declarat neoficial un oficial din consiliul local.

”Numa’ că la noi va fi mai nealcoș. În loc să scriem doar numele, o să mai punem un No în față, pentru a transmite acel je ne sais rien, mă înțelegi?” ar fi adăugat el.

Literele vor fi bineînțeles luminate noaptea. Celelalte propuneri luate în calcul au fost: no bine Cluuuj și ioi Cluj-Napoca. Un grup de etnici maghiari ar fi venit deja cu propunerea ca numele să fie bilingv, textul propus de ei fiind jaj Kolozsvár.

* no bine, normal că e un pamflet

10 Comments

  1. F tare ideea :)) insa pt toti cei care sunt de etnie maghiara as vrea sa le reamintesc ca suntem in ROMANIA nu in Ungaria.

  2. E pamflet, iarasi va legati de maghiari, oameni din evul mediu ce sunteti cei care faceti asa. La fel si maghiarii care n-au ce face doar sa se revolta sa fie totul in maghiara, nici cu asta nu sunt de acord….Este aici in Romania si ma simt bine aici, frate cu romanul.

  3. Vasile goja, poti sa te duci pana in ungaria sa ii dai la aia sa linga cartofi, pentru ca unguri traiesc in UNGARIA, e si in numele tarii. Eu sincer imi zic, ca sunt maghiar. Mersi de intelegere!

  4. Dute in ungaria ca nu gasesti un panou in romana. Numa la noi peste tot pe unde te uiti scrie in ungureste. Oferitine si voi ce va oferim si noi. Pana atunci ciocu mic sa nu va aud cu Kolozsvar

  5. ARDELEANU ma faci sa rad de tine. Tu zici chestii despre habar n-ai. Daca asa de tare iti place ardealul, eu zic sa mai citesti niste carti in legatura cu tema asta. Sau iti zic eu, pentru ca nu cred ca ai citit vreo carte in viata ta. In ungaria de aia nu gasesti un panou in romana, ca acolo nu au trait romanii inainte sa traieasca poporul ungur. Pana aici ii clar? La „voi” cum zici tu peste tot pe unde te uiti scrie in ungureste. Motivul fiind, ca inainte de Trianon, Ardealul a facut parte din Ungaria Mare. Asta asa in mare.

  6. Mi se pare foarte fain ! Este o marca a originalitatii de care noi putem beneficia 🙂
    Super ideea !

  7. Poate ungurii nici nu s-au revoltat , poate noi am inventat asta …sau cine a scris ca sa fie iarasi un scandal ! 🙂

  8. Una ia mai dute tu in p**a nostra fara suparare. Pana sa nu se relateze date despre romania mare nu am auzit nici o alta tara denuminduse astfel si acuma vi tu si faci asociere din istoria romaniei cu ungaria, ar trebui sa iti fie rusine. In al doilea rand transilvania o apartinut dinainte sa stie neam de neamu ungurilor ca macar exista transilvania, si daca tot te tii asa citita atunci ar trebui sa sti ca ungaria a fost pe jumatate cucerita de romani si puteau sa continue co contropirea intregii tarii numa sa sti ca au existat oameni cu suflet in toate timpurile..asa ca documenteazate mai bine inaintesa afirmi ceva. Si din cate imi aduc eu aminte de geografie nu cred ca exista undeva pe harta tara maghiarea sa se poate numi cineva maghiar/maghiara asa ca pur si simplu nu vad rostu si ca o remarca la inscrieri in ungaria ar trebui ca toti romanii care trec numa prin vizita sa li se pupe pantofii pentru simplu fapt ca datorita poporului roman a supravietuit ungaria….si aviz toti ungurilor fara suparare(pentru ca si eu am prietena unguroaica) daca aveti ceva nemultumiri legate de limba sau recunoastereaa nationalitatii etc va poftesc sa va ziceti ofurile in ungaria deocamdata traiti pe pamant romanesc asa ca ciocu mic si conformativa legii tarii daca nu in tara voastra, ca nici romanii nu sa caca in gura voastra pentru toate gainariile. Pentru cine nu ii convins mars la biblioteca si documenteazate…. Si cu semnu luminos pe cetatuie ma declar incantat de aceasta idee, dar sa lasam taranismele deoparte, ii deajuns simplu Cluj-Napoca ca totusi este capitala europeana a tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button