Ulciorul cu pătărănii

Pastila albastră – soluția pentru putut

barbatul se intoarce acasaDe vreo cîteva luni încoace pastilele albastre au revenit la mare căutare. Tinerii, bărbații, oamenii în vîrstă, ba chiar femeile și copiii – toată lumea apelează la aceste pastile miraculoase.

Adevărul este că majoritatea dintre noi le folosesc, însă puțini au curajul să recunoască. Între noi fiind spus, e foarte greu să fii satisfăcut în dormitor, chiar și în celelalte camere ale casei, fără o pastiluță albastă.

Toți avem nevoie de ele și uneori mă mir cum de puteau să trăiască oamenii pe vremuri fără o pastiluță din asta minunată. Eu recunosc deschis că folosesc cîte una în fiecare zi, uneori chiar și două pentru efect garantat.

Să știți însă că întîmpin destul de multe dificultăți atunci cînd merg să le cumpăr, pentru că oamenii sînt de prea puține ori sufient de deschiși la minte pentru a pricepe ce le cer.

Imaginați-vă așadar o noapte caldă de vară cu cer înstelat, un tînăr și o fetişcană se apropie de un non-stop. ”Sărut mîna doamnă, începe tînărul ezitant. Aveți pastile albastre?” ”Poftim?” îi răspunde vînzătoarea.

”Pastile… albastre, revine tînărul. Mi s-a spus că e singurul loc din oraș unde aș putea găsi așa ceva… la ora asta. ”Dumneata unde te crezi aici, la farmacie?” îl întreabă ușor iritată vînzătoarea.

”Nicidecum, îi răspunde el grăbit. Știm foarte bine că pastilele astea sînt acum la mare căutare. Dar nouă ne trebuie urgent, doamnă. Altfel nu putem nicidecum…” continuă băietanul arătînd spre domnișoară.

”Băiete, eu nu am timp de glume din astea, îl întrerupe ea nervoasă, mai am și alți clienți”. ”Vă rog, doamnă, revine tînărul. Dacă nu aveți pentru mine, dați-mi măcar pentru ai mei. Tata mi-a spus că nu mă primește acasă fără pastile. ”

”Chiar și bunicu m-a rugat să-i iau vreo cîteva. Zice că nu se descurcă nicidecum fără. E singura lui soluție pentru putut…” ”Tu îți bați joc de mine, izbucneşte vînzătoarea în cele din urmă. Ia să chem eu paza”.

”Gheorghe, mă Gheorghe! Hai numa’ un pic încoace. Am aci un fecior care-mi face probleme. Mă bate la cap să-i dau ceva pastile” ”… de tînțari, doamnă”, termină băiatul propoziția.

„Pastile din alea albastre de țînțari, fără ele nu putem nicidecum… dormi”, dă să adauge tînărul, dar nu mai apucă pentru că vînzătoarea și clienții de la coadă izbucnesc în hohote de rîs.

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button