Ulciorul cu pătărănii

Parlamentul lovește din nou: numărul de cîini la stînă va fi limitat prin lege

caine-stana-romania

Nu e o glumă, e o lege promulgată recent de Parlamentul României. Conform acesteia numărul de cîini la stînile din plaiul nostru mioritic va fi limitat la 3 în zonele de munte, 2 la deal și 1 în zonele de șes.

”Nu am făcut altceva decît să reparăm o nedreptate istorică, ar fi declarat cel care a propus această inițiativă. O spune și ciobanul din Miorița: stăpîne, stăpîne mai cheamă-ți și-un cîine. Deci UN cîine, nu 5 sau 7”.

Susținătorii caninelor însă s-au arătat revoltați. ”Este un atac la… persoană, a declarat reprezentantul unui ONG. Vom asista la o creștere a șomajului în rîndul patrupedelor, oare statul e pregătit să facă față unei asemenea crize? Ce vor face cîinii rămași fără slujbă, cum își vor cîștiga osul de zi cu zi?”

”E vorba de un atac energetic fără precedent în ultimul secol, a replicat un specialist în științe ezoterice. Un atac subversiv pus la cale de combatanții gorilieni și cașalotienii iluminati care vizează revenirea la putere a replitilenilor iguanoferi anti Ariano Dacici”.

De cealaltă parte, grupul animalaele sălbatice de talie mică și mijlocie a salutat legea nou promulgată. ”Era și timpul, ar fi declarat un reprezentat al organizației lupilor de pretutindeni. Nu se mai putea cu atîția cîini, ne atacau tot timpul: ba că le mîncam oile, ba că dădeam iama prin gospodării”.

Conform estimărilor, rata șomajului în rîndul cîinilor de pază ar putea urca anul următor la 60%, jumătate din aceștia lucrînd în timpul liber în calitate de cîini fizici autorizați. Acest lucru ar putea adînci și mai mult deficitul de 3% preconizat pentru anul următor.

Sursă foto

2 Comments

  1. Stati linistiti – guvernul a alocat fonduri suficiente in bugetul pe 2016 pentru cursurile de reconversie profesionala a caninelor disponibilizate prin masura adoptata precedent.

  2. Asta nu e chiar o problema. Problema e ca am auzit ca, mai nou, nu e voie cu mai mult de un cal in casa, ceea ce ma ingrijoreaza si ma duce cu gandul la faptul ca lumea e pe sfarsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button