Top articles

Mintea programatorului cea de pe urmă…

…sau la ce poate duce o șaorma

Un programator holtei din Baia Mare decide într-o zi să se mute în capitala Arghealului dornic să încerce marea cu degetul și să guste din plăcerile civilizației urbane. Pînă aici nimic neobișnuit, veți spune și pe bună dreptate.

Iată-l așadar pe bravul nost’ programator apăsînd cu sîrg aceleași taste, dar pe bani ceva mai mășcați pe care-i cheltuie pe chirii ceva mai scumpe și distracții ceva mai emancipate.

Era o noapte obișnuită de vară, feciorul nostru se întorcea obosit acasă după cîteva beri cinstite prin dughenele clujene și parcă nimic nu anunța năpasta ce avea să urmeze. Nici măcar șaormeria care i-a răsărit apoteotic în cale…

… șaormerie în care un turcalet zbiera cît îl țineau bojocii că el e descendentul direct al lui Baiazid și prin urmare deține secretul absolut al șaormei. ”15 lei pentru o șaorma, s-a gîndit el, păi de banii ăștia în Baia Mare mai beau și o bere”.

”Decît să-i dau atîția bani la unu care ne-o cotropit țara, nevoile și neamul, mai bine mă duc acasă să-mi fac niște cartofi pai” Așa grăit-a feciorul nostru după care a înghițit în sec.

Și dus a fost că la noi la români săritul peste mese este sport național. Două opriri de autobus mai încolo îl vedem punînd hotărît tigaia pe foc și aruncînd cartofii în uleiul încins.

După care îl zărim tolănindu-se pe canapea în fața televizorului… numa’ 2 minute pînă se prajesc piciocii. [pauză de gîndire în care vă cam puteți da seama ce urmează]

shaorma a la clujCîteva ore mai tîrziu casa era plină de fum, bucătăria plină de flăcări, iar curtea plină de pompieri. A doua zi un meseriaș îi atenționa scurt: vă costă 1200 lei cu tot cu manoperă. La auzul acestei vești, băimăreanul cască ochii cît cepele, îi zice mulțam frumos și îi închide ușa.

”12 milioane, se gîndește el, păi de banii aceștia în Baia Mare trăiesc o lună”. După care pune mîna pe telefon și sună la DHPD: divizia de hoveri de păste deal. ”Vinim, răspund aceștia într-un glas. Nu atinje nimic pînă ajungem și rezolvăm problema”. Și-au venit.

Au cumpărat materiale de vreo 1300 lei după care s-au pus pe treabă. Bucuroși că au scăpat de năcaz, seara au ieșit în oraș unde gazda i-a omenit așa de vreo 200 lei… de persoană. [pauză de gîndire în care puteți face niște calcule elementare]

Supriza a venit abia peste cîteva zile cînd proprietarul apartamentuluia bătut la ușa, a examinat dintr-o privire pereții proaspăt zugrăviți și l-a atenționat scurt că aceștia sînt de altă culoare și că-i vrea așa cum au fost înainte.

La care moroșanul nostru s-a așezat calm și a început să recite în gura mare fragmente din codul ce-l scrisese cu o zi înainte la lucru. Nu de alta, da-i mai bine să te creadă lumea bolund decît să faci moarte de om.

Și cînd te gîndești că totul a început cu o șaorma.

sursă foto 1 2
Articol de

7 Comments

 1. Mai bine statea acasa, ca aici nu patea asa ceva. Isi lua saorma la un pret mai mult decat convenabil.

 2. Cred că a fost cam cea mai mare notă de plată pentru niște cartofi prăjiți, din istorie :)). Apropo, să știi că exact în aceeași manieră îi pregătește și soțul meu, doar că la el n-au fost invitați la masă și pompierii :).

 3. Ha ha, bine zici, Cristina. Deși cred că au fost alții care au făcut-o și mai lată.

  Apropo, poate inventați un nou fel de mîncare: cartofi prăjiți cu zugravit inclus 😀

 4. De asta n-am vrut să trag nici o concluzie la această pățanie. Unii ar putea deduce că nu-i indicat să faci cartofi prăjiți noaptea, alții că-i mai bine să mănînci șaorma sau chiar că nu e indicat să te muți la Cluj.

  Fiecare e liber să deducă ceea ce-i convine 🙂

 5. Radule, din cîte știu eu programatorilor nu prea le place apa, în general preferă băuturi mai nesănătoase gen Cola și alte asemenea.

  Sceneta însă e una clasică. Cred că fiecare ar trebui să o asculte măcat o dată 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button