Top articles

Borșul, detectorul și sfîrșitul lumii

Ieri am tras o spaimă soră cu moartea. Nu avem nimic de mîncare prin casă așa m-am apucat să-mi fac un borș ca la mama acasă. Am pus tacticos la fiert cărnița trecută prin foc și sabie în două vămi, nouă mări și nouă țări. Am pus flacăra la minim și m-am întins să citesc o carte. Probabil că ațipisem cînd s-a declanșat năpasta.

 

!!! Țiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuu !!!

Un țiuit puternic și ascuțit de-ți ajunge și în mațu gros. Mă scol buimac și nu înțeleg ce se întîmplă. Gata, îmi zic. E sfîrșitul lumii. Ne-o avertizat americănoșii că vine și nimeni nu i-o crezut, dar uite că au avut dreptate. No, zic, îi bun! Amu trebuie să-mi treacă prin fața ochilor toată viața. Măcar cu ocazia asta îmi aduc și eu aminte unde mi-i tricoul cu muşchi pe care l-am pierdut amu-s doi ani.

!!! Țiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuu !!!

Aștept… nu se întîmplă nimic. Poate scap, îmi zic eu plin de speranță. Ia să șterg eu putina cît îi lucru cu cinste. Dau să ies afară, moment în care îmi dau seama că-s numai în chiloți și restu… nică. Nu, un bărbat adevărat nu fuge în fața pericolului. Și atunci îmi aduc aminte de drăcovenia de aparat instalată în bucătărie. Detectorul de gaz. Îmi aduc aminte și de carnea si borșul de pe foc.

!!! Țiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuu !!!

În doi timpi și… cinci mișcări deschid ușa și toate geamurile. Detectorul ține una și bună. Atît! Pînă aici o mers soldatul. Bată-te Zian Zemin și poporul chinez! Păi, cine e stăpîn în casa asta – eu sau un cîcat chinezesc cu prujini și circuite?! După care aplic grațios lovitura fatală – îl scot din priză.

!!! Ții…

No, cum îi? Mai cald afară? Amu ți-am luat piuitul. După jumătate de oră de discursuri educaționale îl pun înapoi în priză și dau din nou drumul la gaz (nu vă gîndiți la prostii). Borșul a ieșit bun, carnea la fel. Dar se pare că va trebui să mai așteptăm oleacă sfîrșitul lumii…

13 Comments

 1. Taniuşa, iaca unde duce hărnicia. Şi cînd te gîndeşti că totul a început cu un borş. Drept o zis cine o zis – munca l-a creat pe om, dar nici lenea nu l-a calişit.

 2. Ei în schimb ai acumulat nişte experienţă la gătit borş 🙂

 3. Am si eu detector din ăsta! Adevar graiesti tu, cand porneste nici nu stii ce-i cu viata ta! Da in schimb, nu mori intoxicat…macar reusesti sa vezi sfarsitul lumii :))

 4. No, zic, îi bun! Amu trebuie să-mi treacă prin fața ochilor toată viața. Măcar cu ocazia asta îmi aduc și eu aminte unde mi-i tricoul cu muşchi pe care l-am pierdut amu-s doi ani. – buna asta…:P

 5. Urmarind comentariile trag concluzia ca femeile este atrase de catre barbatii autori de bors, detectoare de gaz si/sau tricouri cu muschi.

 6. După numeroase profeţii despre apocalipsa, care deja au devenit tradiţie, nu ne ramane decat sa proclamam sfârşitul lumii sărbătoare naţionala şi s-o sărbătorim în fiecare an (bancuri)

 7. wai Andrii, iaca tu era cat p’aci sa-ti organizezi singur sfarsitul lumii… nu glumi mai mult cu gazu’… 😉

 8. Eu n-am glumit cu gazu, el o glumit cu mine. Se pare că detectorul s-a declanşat de la aburi. Nu degeaba i se spune ‘ciainiz crăp’ 🙂

 9. Bine ca am citit asta ieri, ca mie mi-a tziuit azi detectorul si asa am stiut care e baiu nu am apucat sa ma gandesc la sfaristul lumii, desi, la mine a fost un sfarsit…a popcornului:((

 10. Pfoai, sa vezi cand ne-am luat si noi chirie si-am dat cu ochii de detector! Cum am stat noi cu morcovu’ de se adunase turma de iepuri (pot sa zic „turma”?) la fundurile noastre… Cum „de ce”? De-aia, ca suntem doi fumatori ca Fat-Frumos: fumam intr-o zi cat altii intr-un an! Si vecina de jos cheama politia pentru tulburarea linistii publice si-atunci cand dormim…
  Bun articol, multumim! De bagat la cap: cand crezi ca-i sfarsitul lumii, il scoti din priza (sfarsitul)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button