Ulciorul cu pătărănii

M-au dat banii afară din casă

bani-in-frigiderS-a întîmplat acum 3 ani. Într-o dimineață mi-a bătut cineva la ușă. ”Cine e?” am întrebat eu pe jumătate adormit. ”Noi, banii”, mi-a răspuns o voce foșnită. M-am uitat prin vizor. De dincolo mă priveau fix niște bancnote.

”Pe cine căutați?” ”Pe tine, am auzit că ne-ai chemat”, s-a auzit din nou vocea. Am stat cîteva secunde în cumpănă după care m-am pornit înapoi spre pat. Pe la jumătatea drumului am auzit din nou bătăi în ușă moment în care mi-a sărit țandăra.

Am revenit cu pași largi și hotărîți și am deschis larg și hotărît ușa. Mare greșeală, căci în momentul următor au năvălit val-vîrtej înăuntru mii de bancnote de toate tipurile, culorile și valorile de parcă s-ar fi descărcat peste mine un tir de bănet.

De atunci banii s-au instalat comod în casa mea și nu vor să mai plece. Sînt peste tot: în dormitor, în debara, în baie, în frigider. Nu mai am loc unde să stau de ei în casă… și se înmulțesc pe zi ce trece.

munti-de-bani-in-casaLa început m-am bucurat. Cui nu i-ar plăcea să dea peste el așa un noroc? Am început să cheltui în stînga și în dreapta. Mi-am luat case prin diferite țări, mașini de lux, avioane și iahturi. Am fost de vreo 3 ori în jurul lumii.

Dintr-odată am aflat că am neamuri de care nici nu auzisem vreodată, fiecare cu o poveste și cu necesități pe măsură. Oamenii au început să mă urmărească peste tot. Prietenii de altădată au început să mă evite.

Luna trecută am început să primesc telefoane disperate de la bănci. Vă rugăm să veniți să vă mai retrageți din depozite, mă imploră disperați bancherii. Sumele dumneavoastră ne dau sistemele peste cap”.

M-am avîntat din nou într-o cheltuială nebună. Am donat aproape tot ce aveam în scopuri umanitare. Vreo săptămînă am avut parte de liniște după care banii au început să se înmulțească și mai abitir.

Moment în care am decis să apelez la o soluție extremă. Dar despre asta o să vă povestesc altă dată.

Sursă foto

10 Comments

  1. Pai daca nu ai femeie normal ca te dau banii afara din casa. Era bancul ala ….Poate o femeie sa faca dintr-un barbat milionar? Raspuns: Da, daca este miliardar. Ar trebui sa incerci varianta asta :))

  2. stii vb aia? „maaa, ejjjj nebuuun?” :)) cat am ras, articolul emana o super vibratie pozitiv. made my day!

  3. Amuazanta faza cu solutie:)) mi-ai facut curios.
    Faza nu e cati bani ai ci cum ii folosesti, sa fi avut eu toti banii din lume cred ca as fi fost foarte rau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button