In web we trust

Localul din Cluj cu cea mai bună prezență în mediul online în anul 2015

clujlifeawards-premiul-blogosferei

ClujLife.com – cel mai vizibil proiect online de lifestyle din Cluj-Napoca împlinește 8 ani de activitate. Cu această ocazie organizează pentru a 6-a oară consecutiv campania „ClujLife Awards – Bun de explorat cu EuroGsm”.

Proiectul oferă publicului șansa de a premia munca organizatorilor de evenimente din orașul Cluj-Napoca. Votarea se desfășoară pînă pe 4 februarie aici, iar toți cei care participă se înscriu automat într-o tombolă cu premii vezi detalii.

Noutatea campaniei din acest an este Premiul blogosferei Clujene pentru cea mai bună prezență online a unui local, cîștigătorul fiind desemnat de un juriu de 20 bloggeri printre care am onoarea să mă număr și eu.

Localurile pe care le-am analizat sînt următoarele: Club Midi, Boiler Club, Euphoria Music Hall, Club NOA, The Shelter, Booha Bar, Olivo, Charlie, Joben și Marty Restaurants.

Nu o să discut aici despre fiecare local în parte, vreau însă să fac cîteva observații punctuale pentru categoriile luate în considerare în cadrul jurizării.

Website-ul localului

Din păcate majoritatea localurilor din Cluj nu au înțeles încă faptul că site-ul oficial trebuie să conțină ceva mai mult decît niște informații aruncate la nimereală. Am găsit mult conținut neactualizat, informații lipsă, site-uri care nu au versiune responsive sau adaptată pentru mobil.

Codașa categoriei: the Shelter (nici măcar nu au site)
Cîștigătoarea categoriei: Marty restaurants (site și aplicație mobilă foarte bune)

Interacțiunea pe Facebook

Categoria la care am dat cele mai multe puncte – se vede că Facebook este numărul 1 cînd vine vorba de interacțiune. Pe lîngă informațiile generale despre local am găsit postări originale (în diferite formate) și conținut updatat.

Codașa categoriei: Boiler club (n-au postat nimic din decembrie 2015)
Cîștigătoarea categoriei: am dat punctaje asemănătoare la restul

Prezentarea pe Instagram

Dacă pe Facebook lucrurile arată foarte bine, pe Instagram acestea încep să scîrțîie. Se postează rar, există puțină diversitate și interacțiune. Cel mai bine s-au prezentat cluburile, cu o surpriză plăcută din partea cafenelei Olivo.

Codașa categoriei: Boiler club și Booha bar (nici nu au cont)
Cîștigătoarea categoriei: Club Midi și NOA

Promovarea pe YouTube

YouTube este un canal extraordinar de care profită foarte puține localuri din Cluj, nu am înțeles exact de ce, pentru că nu e chiar așa de greu să postezi conținut relevant atunci cînd ai evenimente interesante săptămînal.

Codașa categoriei: The Shelter, Booha bar și Joben (nu au conturi)
Cîștigătoarea categoriei: Club Midi (locul 1 detașat)

Recenzii pe Tripadvisor

Din păcate aceasta e categoria la care localurile stau cel mai prost. Jurizarea a fost foarte simplă pentru că aici în afară de Olivo, Joben și Marty, celelalte nu prea contează. Aceasta e categoria din cauza căreia Club Midi a pierdut locul 1.

Codașa categoriei: Club NOA, The Shelter, Booha Bar
Cîștigătoarea categoriei: Olivo caffe și Restaurantele Marty

Cît de des se vorbește despre local

Aceasta e categoria în care am analizat popularitatea localului în general pe baza aparițiilor în presă, pe bloguri și site-uri de profil. Locul 1 autoritar l-a ocupat Joben, datorită design-ului acesta a fost promovat destul de mult atît în țară cît și în afară. Și celelalte localuri au luat însă punctaj foarte bun.

Codașa categoriei: Booha bar și Charlie
Cîștigătoarea categoriei: Joben bistro

Concluzii și clasament

Așadar în urma jurizării locul 1 din lista mea este lanțul de restaurante Marty, urmat Club Midi și Euphoria Music Hall care completează podiumul. Precizez că am analizat restaurantele Marty per ansamblu, nu am analizat în detaliu fiecare restaurant în parte.

Din punctul meu de vedere fiecare dintre localurile Marty beneficiază de brandul puternic pe care-l au în spate și care le oferă tracțiune în mediul online, însă cele două cluburi de mai sus vin puternic din spate. Așa că la anu lupta va fi mai strînsă.

Cam asta am avut de spus azi. Dacă aveți comentarii, nu ezitați să le scrieți mai jos. Cu cei interesați ne vedem pe 6 februarie la Clădirea Casino la ClujLife Community Conference unde va avea loc și Gala de decernare a premiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button