Ofuri cotidiene

Drumurile noastre poate se vor repara vreodată

drum-bun-ii-bun-o-pulaCei care se plîng de drumurile din România probabil că nu au fost niciodată în Basarabia unde, cu excepția cîtorva șosele principale, drumurile încep de la groaznice și ajung pînă la aproape impracticabile.

Unele din ele sînt atît de rele (n-am zis proaste, pentru că nu le-am dat test de inteligență) încît șoferii sînt nevoiți să circule pe margini care sînt de multe ori mai bune decît partea asfaltată.

Drumurile din Basarabia sînt ca o femeie care a rămas vădană prea devreme, toți ar vrea să umble la ea, dar nimeni nu ar pune mîna să o ajute. Așa se face că natalitatea de gropi din Basarabia depășește cu mult mortalitatea.

Conducătorii auto oftează, conducătorii de service-uri își freacă bucuroși mîinile, iar conducătorii țării ridică din umeri că au de făcut treburi mult mai importante decît să-și bată capul cu genul acesta de ”prostii”.

Probabil că în fabricile auto din Europa o mașină veche le spune celor proaspăt ”născute”: dacă vă veți purta bine, veți circula pe autostrăzi frumoase, dar dacă o să vă împingă păcatul să faceți nazuri, o să ajungeți pe drumurile din Moldova.

Mai rău de atîta nu cred că se poate, deși…

5 Comments

  1. Fiecare isi plange oful acolo unde sta. Sincer, nu e ok ca sunt drumuri proaste acolo, dar e strict treaba lor 🙂 Eu vreau ca la noi sa fie ok, bineinteles ca nu vor fi.

  2. E o chestie de perspectivă, Robi. Cînd ajungi pe drumurile din România venind din Basarabia sau din Ucraina, ți se pare că l-ai atins pe Dumnezeu de picior.

    Probabil că un neamț care ajunge în România va fi de altă părere 🙂

    Asta ca să nu pomenim de autostrăzi, că acolo e poveste lungă 🙂

  3. mai avem de invatat, dar nu e atat de rau, sau mai bine zis, nu mai este ca inainte. s-au mai schimbat putin lucurile…

  4. ai maaaare dreptate…drumurile din md nu sunt drumuri……carari…..imi pare rau sa zic asta dar asta e adevarul…..nu avem drumuri!!!!! si partea proasta e ca nici nu shtiu cand vom avea!!! super articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button