Ofuri cotidiene

Dimineața în care te trezește alarma vecinului, dar el doarme…

ceas desteptator vecin

Ti-di-di-diiit

Luni dimineață, ora 7, mă trezește alarma. Mormăi nemulțumit, întind mîna după telefon, apăs ceva cu ochii mijiți și-l bag sub pernă. Lasă că mai sună o dată peste jumătate de oră. E luni, ce naiba?! Alarma nu e de aceeași părere.

Deschid ochii și scot telefonul de sub pernă. În acel moment îmi dau seama de două lucruri. 1. Alarma mea e setată să sune la 7:30 2. Nu soneria mea e cea care se aude. Mă dau jos din pat și încep să bîntui prin casă.

Ti-di-di-diiit, ti-di-di-diiit

E un sunet enervant și sîcîitor care-ți pătrunde în creier. Sunetul pe care-l aveau bombele cu ceas în filmele de acțiune cu Arnold Schwarzenegger, Jean Claude Van Damme și Steven Seagal (pe vremea cînd erau tineri).

Deschid fereastra, sunetul devine mai puternic. Scot capul pe geam și ciulesc urechea. Alarma se aude de la vecinul de sus. Îmi trec prin cap două posibilități. 1. Vecinul de sus doarme ca un bolovan și nu aude soneria sau 2. a pățit ceva…

Ti-di-di-diiit, ti-di-di-diiit, ti-di-di-diiit

… ceva ca-n filmele cu Arnold, Van Damme sau Seagal. Decid să merg pe prima variantă. Totuși locuiesc în Cluj, într-un bloc în care 60% din locatari sînt pensionari, iar singurii care întrerup liniștea sînt elevii care vin să fumeze pe ascuns în fața scării. Și cînd-colo, apare o alarmă fără stăpîn.

Pornesc sistemul audio, îndrept boxele în sus, setez volumul la 80% și pun începutul din piesa asta apoi culminez cu asta. Mă trezesc imediat. Încep să dau din cap și să dansez. Așa început de săptămînă zic și eu. Piesa se termină. Soneria amuțește întreruptă la jumătate.

Ti-di-di-diiit, ti-di…

De sus se aude scîrtîit de parchet, un icnet urmat de zgomot de mobilă răsturnată. Deci veciul este doar bolovan, în rest bine. Schwarzenneger, Van Damme și Seagal n-au treabă în Cluj-Napoca. Astă zic și eu început de săptămînă.

Apropo, voi cu ce piesă ați trezi vecinul?

Sursă foto

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button