Ulciorul cu pătărănii

Despre vise și castraveți

cucumber on the white backgroundUn rrom era la furat într-un lan de castraveți. Paranteză: am folosit cuvîntul rrom, pentru că celălalt e interzis, să nu credeți însă că sînt xenofob sau că afirm că rromii sînt hoți. Departe de mine acest gînd. Pur și simplu așa am auzit pățania. Prin urmare așa v-o și spun.

Așadar un rrom era la furat într-un lan de castraveți de unde fura… ați ghicit: castraveți. Paranteză: să nu vă imaginați că acest articol face reclamă ascunsă la castraveți. Nicidecum, deși, sincer să fiu, îmi plac aceste curcubitacee, mai ales în salatele cu multă salată.

Dar să revenim la povestea noastră. Așadar un rrom era la furat într-un lan de castraveți. Era noapte, liniște, cîntau greierii, așa că pe om l-au furat gîndurile. ”Să zicem că fur doi saci de castraveți, se gîndea el. Mă duc mîine la piață și îi vînd.

De banii care-i fac îmi cumpăr două găini și un cocoș. Găinile o să facă ouă și o să cadă cloște, o să am pui. Peste 1 an o să vînd toate găinile și o să-mi cumpăr porci. Porcii o să crească mari și frumoși.

În cîțiva ani o să am o adevărată fermă. De banii pe care-i iau pe porci o să-mi cumpăr pămînt. Pe o parte din el pun livadă, pe celaltă – castraveți, pepeni și dovlecei, iar în jurul pămîntului o să instalez sîrmă ghimpată. Nu de alta, dar e plin de hoți în lumea asta.

Furat de gînduri, hoțul făcu o mișcare greșită și răsturnă sacul. ”Cine-i acolo, cine umblă pe lanul meu?” strigă el cufundat în vise. Strigătele au fost auzite de paznic care s-a înfățișat neîntîrziat și l-a cășunat pe sărmanul om cu bătaia.

Uite așa au fost călcate în picioare odată și pentru totdeauna visele lui de a deveni agricultor. Sfîrșit.

Sursă foto

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button