Ofuri cotidiene

Despre tranșeele din Cluj – cum dai peste cap traficul într-o Capitală Europeană

Mi-e tare drag Clujul. Locuiesc în acest oraș de cîteva luni, dar deja mă simt aici ca acasă. Totuși nu pot să nu observ unele lucruri pe care nu le înțeleg. Poate reușim să le dăm de capăt împreună. Sînteți de acord?

Anul acesta pe la mijlocul lui februarie s-au (re)început lucrările pe str. Plopilor. S-a spart trotuarul și o bandă pe o parte a drumului, apoi și pe cealaltă. Se circulă greu. Mașinile abia încap pe cele două benzi rămase pe care mai circulă și tramvaiul.

E plin de noroi, șoferii sînt frustrați, pietonii la fel. S-au întîmplat și cîteva accidente. Și situația o să mai dureze. Mă gîndeam că nu poate fi mai rău de atît. Primăria a ținut cu tot dinadinsul să mă contrazică.

La sfîrșitul lunii martie lucrătorii de la drumuri au lăsat tranșeele de pe Plopilor și s-au mutat în Centru unde s-au apucat să facă același lucru. În cîteva zile zona Memorandumului între Piața Unirii și Primărie s-a transformat în șantier.

Priviți cum arată centrul orașului. Asta văd turiștii care ne vizitează în 2015 – anul în care Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului.

Se circulă anevoios, au fost afectate toate cursele de transport public care tranzitează acea zonă. Autobusele vin cu întîrziere și sînt foarte aglomerate, în special la orele de vîrf. Trec pe acolo în fiecare zi, deci știu ce vorbesc.

Mai – iulie va fi probabil perioada cu cele mai multe evenimente culturale și artistice în Cluj. Ce bine vor suna concertele acompaniate de buldozere și excavatoare, ce frumoase vor fi tururile ghidate prin praf și noroi.

Oare chiar era absolut necesar ca aceste lucrări să fie făcute exact acum? De ce nu s-au putut executa anul trecut sau să se amîne pentru anul următor? Întreb și eu, poate mă lămurește cineva.

4 Comments

  1. Ar fii fost mai bine daca nu se faceau? era bine sa ramana la fel asfaltul ala ondulat? .. nu mai scrie cacaturi pe lipsa de ocupatie!

  2. @ Cuibus, din cîte am înțeles, situația se repetă în fiecare an aproximativ în aceleași zone. Bineînțeles, e bine că se face drumul, păcat că lucrurile sînt organizate așa de prost.

    @ Liviu, cred că puteai spune ce ai avut de spus și fără să fii așa vulgar. Numa zic 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button