Ofuri cotidiene

De ce sînt românii deştepţi

Noi românii sîntem printre cei mai deştepţi oameni din univers. Ne pricepem la tot şi avem un răspuns pentru orice. Te opreşte poliţia şi-ţi spune că drumul este blocat din cauză zăpezii.

„Da de unde!? îi răspunzi tu indignat. Du-te mă că ştiu eu mai bine!” şi te bagi ca boul peste blocajul poliţiei „că doar nu o să stai tu ca prostul cu ceilalţi fraieri. Ai chestii de rezolvat, afaceri, biznisuri … mă înţelegi?”

Peste cîţiva kilometri te trezeşti că 4×4-ul tău nu e chiar aşa de şmecher cum era în reclamă, iar o oră mai tîrziu suni îngheţat la 112. Ceilalţi de teapa ta, care nu au avut tupeu să treacă peste poliţişti, stau şi aşteaptă. Şi dacă tot o fac, profită de ocazie şi practică îndeletnicirea lor preferată, răspunsul universal la toate nenorocirile – fac scandaaaal!

Nu contează ca a nins abundent, că viscolul troieneşte drumurile imediat după ce au fost curăţite, că e ger sau cade lapoviţă şi carosabilul este ca un patinoar. Tu ai dreptul să faci scandal, să înjuri şi să ceri. Să se facă, să se dreagă să se rezolve că doar de asta plăteşti taxe. Dacă s-ar putea am da mită şi la cel de sus să ne mai taie din porţia de iarnă.

Nu zic, are şi curăţarea drumurilor destul hibe în organizare şi dotare, însă atitudinea asta de cine mi-s eu contribuie fără doar şi poate la haosul de pe drumurile ţării.

6 Comments

 1. Andrei :)) :))
  E foarte haios articolul tau!
  Asta pina nu devine trist.

  Ma bucur ca scrii. Dor de voi. 🙂

 2. Buna dziua. Apoi ca nu stam mai bine cu vremea, ii la fel de frigureala, dimineata -20, acu s-o mai temperat pin la minus 14, da tot un ghiavol.

  Poate ca stam (adica stau, ei stau) mai bine cu plugurile de zapada si cu curatarea urgenta a drumurilor, nush cum fac ca toarna ceva pe trotuare si nu mai ingheata – da nu e sare, ca cica nu mai au zacaminte.

  Si iarna nu ii ia prin surprindere in fiecare an – era la moda expresia asta, intr-o vreme, in Romanica.
  In rest, Domnu cu mila.

  Viu acas la vara. Si-atunci o sa ai articole de scris, cind s-or supara gibonii ca-i prea cald. 🙂

 3. Iara io.
  Bre fratili mieu, ţii minte cind n-aveam internet, prin anii 2000 şi-un pic, si ne duceam la internet cafeiuri?
  Sa clicăim mausu şi să fîţăim tastiera?
  Şie vriemuri! Tare fain 🙂

  Buna dziua. Ma duc la pauza de prinz si dupaia la niste uriciuni de traduceri.

 4. tipic romanesc,ca la noi nu e niciunde.De asta o si ducem asa „bine”,ca suntem prea destepti uneori..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button