Ulciorul cu pătărănii

De ce nu-i bine să ameninți un șofer din Mănăștur

sofer-nervos
În ultimul timp v-am povestit despre tot felul de șoferi: taximetriști sictiriți, curieri ofticați, șmecheri ce aruncă mizeria din mers sau care te scuipă că ai parcat prea aproape. Astăzi povestim despre un șofer din Mănăștur.

Pentru cei ce nu știu, mănășturenii sunt un soi de oameni mai… dintr-o bucată, ce au un grad scăzut de toleranță față de ceilalți semeni. Aceste caracteristici se aplică bineînțeles și /mai ales șoferilor. Deci să purcedem.

Un fecior avea o mașină, iar mașina nu avea nimic împotrivă. Din contra, îl ducea ascultătoare unde i se spunea fără scîrțîieli inutile. Dimineața se furișa prin șantierul de pe Horea sau prin gropile de pe Plopilor.

La amiază prin ambuteiajul de pe Memo sau pe lîngă tranșeele de pe Andrei Mureșanu, iar seara îl aștepta cuminte într-o parcare din Mănăștur. Asta pentru că feciorul nostru avea acolo o mîndruță cu care se iubea de mama focului.

Într-o zi feciorul a decis să o schimbe – mașina, nu mîndruța, și a vîndut-o unui om din Mănăștur. Ce-i interesant însă abia acum începe. Într-o bună zi un prieten apropiat de-al feciorului nostru i-a văzut mașina într-o parcare din acel cartier.

Fără să fie la curent că aceasta avea deja un alt proprietar, a decis să-i facă o farsă. Așa că i-a lăsat sub ștergător un bilet pe care a scris:

Dacă te mai prind că umbli la… femei în blocul meu, îți rup picioarele!

Bine, eu am scris ”la femei”, el a zis mai oleacă mai urît. I-a lăsat și numărul de telefon cu gîndul că cel vizat îl va recunoaște și-l va suna să rîdă împreună de glumă. Omul a fost sunat, dar conversația nu a fost amuzantă deloc.

În cursul discuției (care a fost mai mult monolog, ce-i drept) s-a apelat la celebrele ”bă, tu știi cine-s io?”, ”te tai, te crăp, te sparg”, ”… pe tine și tot neamul” plus o listă întreagă de înjurii și ”jicniri” pe care nu le pot reproduce.

Degeaba a încercat omul să-i explice că la mijloc era o confuzie. Era ca și cum le-ai fi cerut rușilor să dea Crimeea înapoi, iar după ai fi zis că a fost o glumă. În cele din urmă apele s-au liniștit și fiecare și-a văzut de treaba sa.

Așadar, aveți grijă pe cine amenințați pentru că ”oamenii e diverși” și nu știi niciodată peste cine dai! Sfîrșit.

Sursă foto

2 Comments

  1. Deci din Manastur era ala de m-a sunat duminica dimineata sa-mi zica de mama si ca sunt o carpa de sters la c*r. Good to know :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button