De ce joacă românii la păcănele?


777-jocuri-pacanele

Am dat zilele trecute peste o știre foarte amuzantă. Conform acesteia un bărbat din Satu Mare a decis ”să investească” în păcănele banii de concediu ai familiei. Nu mulți, cam 2800 lei. Iar după ce i-a pierdut pe toți și-a dat seama că îi era frică să-i spună soției adevărul.

Așa că a sunat la poliție și a declarat că a fost jefuit. Ca să vezi ce înseamnă frica de nevastă! Polițiștii și-au dat seama rapid că era vorba de un furt inventat. Totuși nu l-au amendat, pentru că era la prima abatere. Revenind la întrebarea din titlu.

N-am înțeles niciodată de ce joacă oamenii la păcănele. Ok, dependența de jocurile de noroc e o dependență ca oricare alta. Totuși să cheltui mii de lei la un aparat la care unica ta contribuție e să apeși 2-3 butoane? Mi se pare de-a dreptul stupid.

Cred că statistic vorbind, ai șanse mai mari să cîștigi la loto, la Candy Crush Saga sau din jocurile de pe domeniul xjocuri.com Nici nu a trecut mult după ce mi-am pus această întrebare filosofică, că mi-a și venit o idee la care nu s-a mai gîndit nimeni în universul cunoscut.

Oamenii aleg jocul de noroc în funcție de nivelul de inteligență. Dacă te duce cît de cît bostanul, alegi și tu un joc în 2 sau mai mulți participanți în care trebuie să pui mintea la contribuție. Te apuci de poker sau de pariuri sportive.

Dacă nu prea ai gărgăuni în cap și te bazezi doar pe noroc, bagi o ruletă sau niște zaruri. Dacă nici măcar noroc nu ai, te apuci de sloturi și păcănele. După care dai vina pe soartă că ești sărac. Vouă vă plac jocurile de noroc?


4 Comentarii

 1. Ai scris un articol in care denigrezi fara rusine unul din ultimele puncte de speranta ale oamenilor pe care soarta nu ia binecuvantat asa mult ca pe altii. Daca nu iti plac tie pacanelele sau pokerul nu inseamna ca la altii nu trebuie sa le placa. e ca si cand unii vorbesc de rau oamenii veniti din republica, fara nicio baza. huooooooo: https://www.youtube.com/watch?v=HXhoRxkB5Mk

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. 777 imi aduce aminte de bateriile rosii pe care le puneam la tetris-uri sau aparade radio.
  nu cred ca doar romanii joaca la pacanele, iar chestia cu nivelul de inteligenta este relativa. fie ca joci salariu de 2000 de lei la pacanele sau joci salariu de 2000 de euro la poker, este unul si acelasi lucru.

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Decat vreau sa precizez ca primul comentariul nu-mi apartine…

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Jucati Dota2 🙂 acolo castigul e mai mare

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *