Ofuri cotidiene

Cum vinde FRF bilete la meciurile naționalei: exemplul România – Spania

romania-spania-fotbal-cluj-bilete

Cînd am aflat că amicalul naționalei cu Spania va avea loc la Cluj-Napoca, mi-a spus că trebuie neapărat să merg să-l văd. Fusesem în februarie pe Arena Națională la meciul dintre U Cluj și CS Mioveni. Fotbal nu prea am văzut atunci, mi-a plăcut însă arena și atmosfera din tribune.

Partida mi-a deschis pofta pentru fotbal așa că meciul cu Spania a picat la fix. Nu am fost niciodată la un meci al naționalei, știam însă că va fi greu să găsesc bilete. Auzisem că în astfel de cazuri locurile se vînd în timp record…

… că site-ul federației nu rezistă de obicei afluxului de microbiști doritori de bilete și că ulterior acestea sînt revîndute la prețuri și de 2-3 ori mai mari. Știam așadar la ce să mă aștept. Ieri la ora 14:00 am intrat pe site-ul FRF pregătit să plasez comanda.

Am adăugat în coș un bilet la peluză, am introdus detaliile personale și am încercat să plătesc. Din păcate opțiunea de plata ramburs nu era prezentă, singura variantă fiind plata online. Am încercat de cîteva ori, dar conexiunea cu procesatorul de plăți a picat de fiecare dată.

Din această a trebuit să reiau comanda de la zero. Cred că am repetat procedura de vreo 3 ori, de fiecare dată fără succes. Locurile de la peluză s-au epuizat cam în jumătate de oră așa că mi-am încercat norocul cu bilete mai scumpe.

Pe la a 5-a încercare am fost notificat că de pe CNP-ul meu s-au înregistrat prea multe cereri și că nu mai puteam plasa o altă comandă. Am cerut detaliile unui prieten și în cele din urmă am reușit cu chiu cu vai să achit 1 bilet.

Confirmarea mi-a venit abia pe la miezul nopții. Conform acesteia biletul nu este transmisibil și poate fi folosit doar de către titular. Între timp site-ul federației și-a amintit că Zona respectivă este rezervată celor cu familie.

Așa că a actualizat site-ul cu o atenționare conform căreia biletul poate fi folosit doar dacă ești însoțit de un copil cu vîrsta sub 14 ani (care are nevoie bineînțeles de un alt bilet pentru a intra la meci).

Pe la ora 19 am primit o notificare de la site că pot finaliza una dintre comenzile eșuate inițial, lucru pe care am reușit să-l fac din prima (mare minune!). Imediat după epuizarea biletelor de pe site, au început să apară pe Olx și pe Facebook oameni care vînd bilete la suprapreț (aveți mai jos cîteva exemple).

bilete-romania-spania-vanzare

Pe scurt, experiența achiziționării biletelor a fost stresantă și neplăcută și mi-a lăsat mai multe întrebări decît răspunsuri.

– Cum e posibil să se vîndă 27 000 de bilete în mai puțin de 2 ore și totuși să rămînă atîția oameni care nu au reușit să cumpere?

– De ce nu a existat opțiunea de plată ramburs prin curier? Aceasta ar fi ușurat destul de mult procesul de cumpărare.

– Cum se face că notificarea legată de Zona de familie a apărut pe site abia după ce s-au vîndut biletele? Și ce e de făcut dacă nu ai un copil cu care să intri?

– Din moment ce federația a anunțat că biletele sunt nominale, cum se explică avalanșa de oferte din partea speculanților?

Banuiesc care sînt răspunsurile la aceste întrebări, aș avea nevoie însă de confirmări, mai ales din partea celor care au mai fost pe la meciurile naționalei și știu cum funcționează lucrurile.

Sursă foto

4 Comments

  1. Aia cu plata online cu cardul e cea mai mare prostie… Totul era mai simplu sa existe si plata ramburs… exact aceleasi probleme le-am intampinat si eu… Initial, nu a mers plata online cu cardul…apoi, reluand de la 0, aceasi eroare cu cnp-ul folosit… in cele din urma am reusit si eu sa achizitionez 3 bilete la peluze, cu chiu cu vai si dupa multe incercari esuate…dar mi-a luat cam o ora…

  2. in emailul de eBilet, am primit urmatoarea atentionare:
    „Atentie!
    Fiecare eBilet trebuie tiparit individual si detinatorul trebuie sa prezinte cu un act de identitate.”
    – sper sa nu am surprize la poarta de la intrare, ca am 3 bilete pe acelasi cnp (al meu) , dar 2 bilete le-am luat pt 2 prietnei…

  3. Exact asta întrebam și eu în articol. Din ce am citit pe event aici, o să poată intra și ceilalți cu biletele luate de tine dacă o să fii prezent și tu acolo, iar datele de pe biletul tău vor corespunde cu cele din buletin.

  4. Prostii, nu stau ei sa verifice buletinul la 30.000 de oameni, ca asa ar trebui sa te prezinti de dimineata la stadion. Zic ca se verifica ca sa descurajeze speculantii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button