Ulciorul cu pătărănii

Cum să te tunzi la zero ca un boss

blonda-frumoasa-cu-par-lungO vorbă din bătrîni spune că nu există pilulă de-a doua zi pentru un cot în gură. Nu există nici pentru un cap tuns la zero, îmi permit eu să adaug. Și acum că am zis-o, mi-am adus aminte de o poveste din cămin pe care țin să v-o narez.

Naratul n-are nici o legătură cu nara, să ne înțelegem de la bun început. Povestea însă are legătură cu capul, mai ales cu ce crește de obicei pe el (și nu mă refer aici la mătreață). Era așadar la noi în cămin un tip care arăta așa… mai feminin.

Avea o față cu trăsături fine, era slab ca o lumînare și consuma mai puțin ca niște becuri economice. Mai presus de toate însă avea un păr blond și bucălat de o frumusețe rară pe care îl purta pînă la umeri. Nici nu era de mirare că mulți îl confundau cu o fată. Tipul atrăgea priviri, însă majoritatea din ele erau nedorite.

Femeile îl invidiau pentru șevelura bogată, iar bărbații îl fluierau luîndu-l drept o top-modeală din aia care se hrănește doar cu morcovi și răbdări prăjite. Feciorul avea iubită, deci în privința orientării sexuale lucrurile erau cît se poate de normale.

Omul era însă foarte frustrat pentru că era ținta unor glume foarte acide din partea colegilor și a prietenilor. ”E numai din cauza părului. Tunde-te și o să arăți și tu ca un om normal!” Asta auzea bietul de el de la toată lumea. Băiatul însă era încăpățînat, refuza să o facă din principiu.

Principiul respectiv s-a topit în aburii bahici din cadrul unei petreceri (căminiștii știu despre ce vorbesc) la care feciorul a pus mîna pe mașină și s-a tuns la zero, după care s-a plimbat în miez de noapte prin cămin cu două becuri cu led în mînă cîntînd luminiță lampă mică.

Efectul a durat fix pînă a doua zi cînd personajul nostru s-a îndreptat spre aprozarul de la colț pentru un borcan de murături pe care l-a desfăcut și l-a pus la gură în privirile dezaprobatoare ale clienților.

”Nțțțț, fetele din ziua de azi. Duhnește a horincă de bună dimineață. Uite la ea – nici păr pe cap nu mai are!” a vociferat cu obidă o băbuță aratînd spre feciorul nostru după care a dat a lehamite din mînă și a plecat, iar feciorului nostru i-au căzut atît fața, cît și borcanul cu murături din mînă.

sursă foto
Articol de

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button