Ulciorul cu pătărănii

Cum să scapi cheile de la balcon și să le recuperezi ca un boss

iar-este-luniAnte scriptum

Intenționam să public azi un articol serios despre tensiunile din Crimeea. Avînd în vedere însă că e luni dimineață, am decis să o iau mai ușurel și să vă povestesc o pățanie amuzantă care mi s-a întîmplat ieri.

Articolul despre Ucraina va trebui să mai aștepte un pic că doar nu dau… rușii (de fapt stai… că exact asta fac). Pentru cei obișnuiți cu năravul lor însă lucrul acesta nu poate fi nicidecum o premieră. Dar să revenim la pățaniile noastre.

Scriptum

Se ia așadar una bucată fecior care se trezește cu fața la cearșaf. Încă amețit de somn, sus-numitul iese pe balcon să se dezmorțească înșfăcînd din mers o perie de haine și o pereche de pantaloni cu scopul de a-i curăța nițel în locurile esențiale.

În buzunarul mic al pantalonilor se află o legătură de chei șturlubatice care plonjează subit și dintr-odată în aer și aterizează pe terasa vecinului de jos, vecin plecat de 2 ani în Anglia unde și-a deschis firmă și cîștigă ‘j de mii de lire.

chei-sfoara-magnetProblemă

Cum recuperezi cheile de la casa, bicicleta și inima feciorului avînd în vedere că între cele două nivele este o înălțime de aproximativ 3 m și nici un punct de sprijin?

Varianta 1

Încerci să cobori pe balcon și să sari pe terasă pînă cînd colegul de apartament te convinge că nu e deloc o idee bună și că ”bă, moldovene, ești bolund sau ți-i dor de mîncarea de la spital?!”

Varianta 2

Găsești o sfoară la capătul căreia improvizezi un cîrlig dintr-un cuier pe care te apuci să-l desfaci cu șurubelnița pînă cînd colegul de apartament te apostrofează că ”bă, moldovene, iar te apuci să strici lucruri de prin casa omului!”

Varianta 3

Suni un prieten care are un magnet scos dintr-un hard disk vechi. Îl legi cu o sfoară (magnetul, nu prietenul) după care îți recuperezi cheile pierdute pînă cînd colegul de apartament zice ”bravo, moldovene, știam eu că ești un băiet je-ni-al!”

Post scriptum… adică morală

Nu curățați niciodată pantalonii cu peria de haine pe balcon dacă nu aveți un magnet de hard disk în casă sau măcar un prieten care vă poate împrumuta unul (magnet, nu prieten). Am zis!

Sursă imagine

One Comment

  1. :)) Fenomenal! Fenomenal! Acum daca transpui si criza din Crimeea in aceeasi maniera la urmatoarea intalnire ai o bere :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button