In web we trust

Cum l-am întâlnit pe Moș Crăciun la Chișinău

mos-craciun-la-chisinau

În viața unui om există 3 perioade: cea în care crede în Moș Crăciun, în care nu mai crede și cea în care el însuși devine Moș Crăciun. La începutul acestei luni l-am întâlnit pe Moș Crăciun la Chișinău, am stat cu el la un pahar de vorbă și am reușit să aflu câteva secrete.

Și Moș Crăciun a fost copil. Credeați că s-a născut deodată… moș? Nici vorbă! Și el a fost mic, și el a făcut șotii, și el a avut vise. Cel mai mare vis al lui a fost să aducă zâmbete și cadouri copiilor. Într-un an de Crăciun la el a venit un Moș Crăciun cu o barbă de carton și un cojoc întors pe dos.

Avea sacul aproape gol și nu știa nicio poezie. Micuțul nostru și-a dat seama că acela era un fals Moș Crăciun. „Copiii ar trebui să-l iubească pe moșul, nu să se teamă de el” și-a spus el. Atunci a decis să devină Moș Crăciun Adevărat.

Așa că s-a înscris la Școala de Moș Crăciuni unde a învățat să cânte, să danseze și să recite poezii, iar la final a primit o diplomă semnată de însuși Împăratul Iernii. Numele Moș Crăciun Adevărat l-a primit însă din partea copiilor la care merge în fiecare iarnă.

Aceștia îl așteaptă cu nerăbdare și anul acesta, pentru că moșul e jucăuș, glumeț, îi iubește mult și le aduce o groază de cadouri. Dacă dorești ca Moș Crăciun Adevărat să vină și la copilul tău, trimite-i un mesaj pe această pagină și el îți va răspunde negreșit.

Ah, am uitat să vă spun: ca să nu afle lumea că el e Moșul și că „lucrează sub acoperire”, în viața de adult el răspunde la numele Dumitru Chicu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button