Ulciorul cu pătărănii

Cum faci un tort de nuntă exploziv

tortul-mirilor-artificii

Un român urma să se însoare. ”Vreau o nuntă specială, și-a spus el, una pe care să o țină minte toată lumea. Să fie bogată, frumoasă și cît mai… specială!” Singura problemă era că feciorul nostru nu dispunea de fondurile speciale atît de necesare pentru a pune în practică nuntă dorită.

Așa că a trebuit să improvizeze pe ici-colo și anume în locurile esențiale. De exemplu la tortul mirilor. Văzuse el într-un film cu Steven Seagal un tort imens din care țîșneau artificii multicolore.

Tortul își făcea intrarea în scenă după care se desfăcea în două, iar din mijlocul lui apărea o stripteuză îmbrăcată doar în frișcă. ”Acesta e tortul viselor mele”, și-a spus el. După o discuție cu viitoarea soție a trebuit să renunțe la partea cu stripteuza (nu prea îmi explic de ce).

Așa că a trebuit să se mulțumească doar cu artificiile. A mers așadar la piața chinezească unde i-a lămurit unui chinez bătrîn și tare de urechi ce căuta. În ziua nunții restaurantul era plin. La un moment dat luminile s-au stins și în mijlocul invitaților și-a făcut apariția el – torul mirilor.

Avea aproape jumătate de metru înălțime. În jurul lui erau proptite vreo 5 tuburi colorate din care se ițeau fire mici care fuseseră mai devreme aprinse de chelneri. ”Cam ciudate artificiile astea”, și-au spus chelnerii.

S-a auzit o explozie. Apoi tăcere. După ea au urmat țipete și nu erau țipete de entuziasm. Cînd s-a aprins lumina în locul în care fusese tortul era o gaură, iar conținutul acestuia era împrăștiat în mii de bucățele mici prin toată sala.

În celălalt capăt al orașului, undeva în patul său, un chinez bătrîn a sughițat în somn. A fost într-adevăr o nuntă pe care a ținut-o minte toată lumea…

Sursă foto

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button