Ulciorul cu pătărănii

Cînd îeși cu cîinele la plimbare și îl apucă nevoile în mijlocul intersecției

caine-curata-rahat

Mai știi ce nebunie a fost în oraș cînd a început anul școlar? Doamne ferește, ai zice că nu mai există copii care merg la școală pe jos sau cu autobuzul – toți îs duși cu mașina. Totuși, există aglomerație și mai mare ca în prima zi de școală.

E vorba de prima zi de facultate, o zi de luni cu vreme rece și ploioasă în care toată lumea a avut ideea genială să-și ia mașina. Îți dai seama ce-a fost în trafic! Toți părinții grăbiți să-și ducă la școală odraslele, toți studenții grăbiți să meargă la facultate și toți proletarii grăbiți să ajungă la munci.

N-am mai văzut atîta grabă în Ardeal de multă vreme. Dacă ar fi fost după mine, nici n-aș fi scos nasul din casă pînă la 10, dar n-am avut de ales. Trebuia să-mi plimb cîinele. Pe la 7 jumătate l-am auzit bătînd cu laba în ușă. Așa îmi arată el că are o urgență.

Cînd am ieșit din bloc, a țîșnit afară ca din pușcă direct spre locul unde-și face de obicei nevoile. Are el un loc preferat la blocul de peste drum, în fața geamului de la apartmentul babei bolunde de la parter.

L-a amenințat odată cu bățul cînd era mic și de atunci numai acolo își face treaba. Eh, cîinii au memorie bună și simt omul rău de la o poștă. Din păcate luni cîinele meu s-a isprăvit înainte să ajungem pe partea cealaltă a drumului.

ce-bine-e-sa-scoti-raul-din-tine

Cele 90 secunde pe care le-am stat la semafor s-au dovedit decisive. Eram pe la mijlocul trecerii cînd s-a oprit dintr-odată. Dacă ar fi avut gură, probabil că ar fi spus: „gata, nu mai pot ține!” I-am citit asta în ochi cînd m-am întors și l-am văzut că se așează pe poziție în mijlocul drumului.

Ai văzut vreodată cum arată un cîine care se cacă? E ceva comic în postura lui, cum stă crăcit și rușinat în timp ce privirea lui spune „nu te uita la mine așa, crezi că tu arăți mai bine cînd stai pe budă?” Cu siguranță nu, doar că la mine nu se uită nimeni atunci cînd stau pe tron.

La el se uitau vreo 20 oameni din mașinile care așteptau la roșu în interseție, plus pietonii ce treceau pe lîngă: unii dezgustați, alții amuzați, iar alții pur și simplu cu nasul în telefoane.

Cînd s-a dat verde la mașini eram de vreo 10 secunde singuri pe trecerea de pietoni – eu și prietenul meu patruped care dădea ușurat din coadă spunîndu-mi din ochi: „te-ai distrat, acum strînge după mine!” Lucru pe care l-am și făcut timp în care rolurile noastre s-au inversat: acum eu eram rușinat, iar el amuzat.

Unii șoferi m-au salutat în semn de apreciere (bravo, așa se face într-un oraș civilizat și curat care era cît pe ce să devină Capitală Europeană a Culturii), alții s-au distrat și au făcut glume, iar alții m-au claxonat supărați.

N-am mai văzut atîta grabă în Ardeal de multă vreme. Dacă ar fi fost după mine, nici n-aș fi scos nasul din casă pînă la 10, dar a trebuit să-mi plimb cîinele. Data viitoare cînd o să-l aud că bate cu laba în ușă, o să ies glonț.

Sursă foto 1 2

2 Comments

  1. Era nevoie de o lege care sa-i pedepseasca pe cei care nu strang … personal am vazut in parc o fetita care a calcat intr-o surpriza si era plina de maro. Mama nervoasa ca stapnii nu fac curat dupa caini, insa ce te faci cu maidanezii ? cine strange dupa ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button