In web we trust

Cinci tineri din Cluj au făcut o aplicație mobilă pentru campania Shoebox

shoebox

De cîteva zile campania Shoebox are aplicație mobilă Android și iOS. Acesta a fost făcută pro bono de cinci tineri din Cluj-Napoca. Avînd în vedere că unul din ei îmi este prieten și fost coleg, am profitat de ocazie și am făcut un interviu scurt cu cei care au pus la cale această ispravă frumoasă.

Haideți să-i cunoaștem.

1. Salut, întâi de toate vă rog să-mi spuneți cîteva cuvinte despre voi.

”Salut, sîntem Ionuț, Diana, Vasi, Gabriel și Alexandru. Lucrăm în domeniul IT și locuim în Cluj-Napoca. Toți cei 5 care am lucrat pe aplicația mobilă Shoebox sîntem colegi pe același proiect în cadrul companiei 3Pillar Global Romania.

Pentru dezvoltarea aplicației mobile am contribuit în felul următor:

Development Android: Ionuț Gavriș, Diana Ghele, Vasi Mihalca
Development iOS: Gabriel Vermeșan, Ionut Gavriș
Design Android & iOS: Alexandru Botezatu”

2. Cum ați auzit de Shoebox? Ați mai fost implicați în campanie?

”Știm de Shoebox de cîțiva ani și pînă acum am fost implicați în campanie în mai multe feluri: unii au contribuit cu cadouri, alții s-au implicat în distribuirea acestora. În urmă cu doi ani am lucrat la o versiune mai veche a aplicației.

Deci ideea de a face o aplicație mobilă pentru Shoebox este mai veche, pur și simplu acum a prins viață și ne bucurăm de acest lucru”.

3. Cum funcționează aplicația mobilă Shoebox?

”Aplicația mobilă este o încercare de a populariza inițiativa și de a face cît mai ușoară trecerea de la intenție la faptă. Există mulți oameni care vor să ajute, dar au nevoie de un imbold în plus pentru a o face.

Scopul aplicației este să te îndrume să cumperi lucruri utile și relevante pentru copii, iar mai apoi să te ghideze spre un centru de colectare. În funcție de vîrsta și sexul copilului, utilizatorii vor primi sugestii legate de conținutul cutiei. După aceasta aplicația îi va ajuta sa găsească un centru de colectare unde pot să o lase”.

4. Cît timp v-a luat să dezvoltați aplicația?

”Deși este o aplicație mica, am lucrat cam 2-3 weekenduri pîna cînd am ajuns la varianta care este acum disponibilă pe internet. A fost un proces iterativ în care am încercat să ajungem la o variantă cît mai utilizabila.

Ideea era să o lansăm în timp util ca să poată fi folosită în perioada în care se mai pot aduce cutii la centrele de colectare. Sperăm că va fi utilă și că va ajuta mulți oameni să contribuie la campania Shoebox”.

Îi mulțumesc frumos lui Vasi pentru pentru răspunsuri. Aplicația poate fi descărcată gratuit Android aici, iar versiunea pentru iOS aici. Apropo, azi esti ultima zi în care puteți aduce cadouri la centrele de colectare. Eu zic să vă grăbiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button