Ofuri cotidiene

Ce s-a întîmplat cu berea Terapia de la Clinica de bere din Timișoara?

bere-terapia-clinica-bere-timisoara-cluj Acum 3 ani, cînd am mers pentru prima oară la Timișoara, am descoperit cea mai bună bere românească pe care o gustasem eu pînă în acel moment. Nefiltrată, aromată și ușoară – fix cum îmi place mie.

Se producea la Clinica de bere din Timișoara (nume foarte inspirat de altfel) în cantități limitate și putea fi cumpărată de la cîteva magazine, precum și de la anumite localuri din oraș.

Nu știu cum se face, dar de-a lungul timpului am ajuns să asociez capitala Banatului cu această bere. Nici nu se punea problema să plec fără să savurez măcar una.

Au trecut anii, afacerea a crescut, iar Terapia livrează acum în mai multe județe. Vara trecută am descoperit-o la o terasă din Cluj. Am comandat imediat o sticlă, nerăbdător să mă reîntînesc cu gustul de altădată.

Era așa de proastă, că la început nici nu mi-a venit să cred. ”Poate că a fost păstrată în condiții improprii?!” mi-am zis atunci. Luna trecută am găsit Terapia de vînzare într-un magazin de băuturi lîngă Parcul Central din Cluj.

Mi-am luat o sticlă: același lucru. Avea un gust ars și amar cum nu întîlnești nici măcar la berile ieftine. Asta în condițiile în care în magazin o sticlă de Terapia costă în jur de 8 lei. Am fost așa dezamăgit, că am aruncat-o aproape pe toată.

Sînt nedumerit așadar. Să se fi diluat calitatea acestei berii atît de mult în ultimii ani? Sau am avut eu ghinion de două ori la rînd? Poate mă lămurește cineva.

4 Comments

 1. Multumesc pentru articol (asa mai aflam si noi ce se intampla cu berea in tara) si imi pare sincer rau de experientele avute cu Terapia in Cluj.

  Nu s-a schimbat nimic la reteta noastra si nici calitatea produselor noastre nu s-a degradat.
  Terapia este insa o bere vie si trebuie perceputa ca atare. Din acest punct de vedere este ca laptele proaspat muls. Ea trebuie pastrata in conditii optime de temperatura (4-6 grade C) pentru a preveni activarea si/sau alterarea drojdiilor in suspensie.

  Din pacate, unii comercianti nu inteleg acest lucru si intrerup lantul frigorific recomandat de noi.
  Vom lua legatura cu comerciantii nostri de la Cluj si cel mai probabil, le vom retrage produsele noastre.

  Va rog sa luati legatura pe email cu mine, sa-mi lasati adresa dvs. ca sa va pot trimite o trusa de prim ajutor, proaspata, direct din fabrica.
  Asta pentru ca ne dorim sa va aduceti aminte de Terapia care ne defineste, dar mai ales pentru ca aveti dreptul la o despagubire pe masura.

 2. Mulțumesc pentru răspuns. Ar fi păcat să retrageți produsele din Cluj. Nu de alta, dar mi-ar plăcea să avem Terapia și în orașul nostru.

  Sînt sigur că se poate găsi o soluție 🙂

 3. Pai nu vrem sa le retragem de tot, ne cautam eventual distribuitori mai atenti si mai intelegatori cu organismele vii din berea noastra… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button