Ulciorul cu pătărănii

Ce faci dacă ți se taie gazul de ziua ta

contor eon gaz luatFoaie verde de secară
Am un junghi la inimioară
Că mi-o luat contoru’ aseară.

L-o tăiet și o plecat
Și în frig m-o lepădat
După care mi-o strigat:

”Da, da! Rabdă frigu de ziua ta!”

Marți seară cînd m-am întors de la muncă am găsit în ușă o hîrtie de la iON Gaz. Am știut că e o veste proastă încă înainte să o citesc. Și nici după ce am citit-o nu mi-a fost tare clar despre ce era vorba.

Că iON cel gazos scrie înștiințările fix cum scriu doctorii diagnosticul: te uiți, buchisești și înțelegi că nu ai înțeles nimic. Lucrurile s-au limpezit în momentul în care mi-am dat seama că între cele două țevi de gaz de pe scară lipsea contorul.

„Un fleac, mi-am zis. M-au ciuruit!” Cauza năcazului care s-a abătut asupra mea e faptul că nu am reînnoit contractul de furnizare (lucru pe care nici nu știam că trebuia să-l fac). În tot răul este și un bine, îmi place mie să spun.

Așa că după vreo 5 minute în care mi-au ieșit pe gură combinații semantice foarte neortodoxe la adresa furnizorului mult iubit, m-am liniștit și am încercat să caut binele și în situația respectivă.

Întîmplarea face că fix cu o zi înainte fusese ziua mea de naștere care m-a prins pe drumuri bratislave (despre asta într-un alt articol). Așa că am sunat repede adunarea. La apel s-au prezentat 4 bucăți feciori și tot atîtea fetișcane.

Toți tinerei, frumușei și fierbinței din cale afară. După două ceasuri și cîteva păhărele de țuică made in Moldova eram deja în tricou. Că la mine acasă nimic nu se pierde, totul se transformă: din grade alcool în grade Celsius… plus catalizatorul aferent de căldură sufletească.

Asta e partea bună, partea proastă e faptul că a trecut deja o zi și contorul mult așteptat nu s-a întors încă înapoi. Și situația s-ar putea să mai dureze. Între timp umblu flămînd și gol făr’ adăpost, poate s-a îndura cineva să mă „adopte” 🙂

P.S.

5.0.3Prietenii mei știam că intenționam să-mi cumpăr o furcă nouă cu suspensii pentru roșcata mea focoasă. Furca pe care o am a devenit prea rigidă și nu mai face față cînd vine vorba de mountain biking.

Nu le-au ajuns banii, așa că mi-au dat o furcă din aia agricolă de strîns fînul. Mno ziceți și voi cît de tare e asta!

Sursă foto

9 Comments

  1. ma, fix asa am patit si io … mama lor de hoti, si m-o costat pe langa cei vreo 80 lei si o gramada de timp, distractia asta

  2. Priveste partea buna: poti avea gaz wireless si fara contor. Toata treaba e sa convingi gazul sa sara dintr-un capat de teava in celalalt.

  3. Si inca ceva: sper ca ai venit din Bratislava cu o sticla de Absinthe. Asta iti opreste toate organele si n-ai treaba cu frigul.

  4. Andrei, ideea cu gazul wireless e bună. Vroia să facă și Tesla ceva similar pentru curentul electric. Din păcate nu l-au lăsat.

    Absinthe nu am adus, pentru că e băutura diavolului și te face să vezi balauri și ghiavoli tărcați 😀 Am adus în schimb niște jinișor slovac, taaare bun!

  5. Nu e bine! Ti-ai tradat neamul! Prin sangele tau ar trebui sa curga doar vin moldovenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button