Ofuri cotidiene

Ce faci atunci cînd șoferul din față își aruncă mizeria pe geam?

gunoi-aruncat-din-masinaUnii șoferi din țara noastră au o apucătură tare spurcată – aceea de a-și arunca mizeria pe geam: de obicei din mers, direct în drum, de obicei fără pic de remușcare. Asta pe lîngă reputația de a conduce imprudent și adesea foarte riscant.

Și nu doar ai noștri fac asta. Am văzut și destui șoferi din alte țări care deschideau nonșalant geamul și aruncau din mers tot felul de lucruri: pungi, sticle, hîrtii. Din păcate se întîmpă rareori ca cineva să ia atitudine față de acest gen de comportament.

Uite că în România unii o fac. Și vă dau un caz concret.

Pe data de 1 iunie pe traseul Cluj – Baia Mare a avut loc un accident din cauza căruia traficul a fost destul de lent pe o anumită porțiune de drum. Profitînd de acest lucru, un prieten de-al meu a decis să ia atitudine față de un șofer care a aruncat pe geam o sticlă goală.

Azi venind de la Baia Mare spre Cluj am fost nevoit să stau într-o coloană destul de lungă din cauza unui accident. Mergeam puțin, stăteam. Mergeam și iar stăteam. În fața noastră era un Porsche Cayenne cu un moș burtos la volan.


La un moment dat am văzut zburînd un PET de plastic pe geamul mașinii din față. Mi-a urcat tensiunea instant. Am coborît și am luat PET-ul. La următorul blocaj i-am bătut în geam, i-am dat sticla înapoi și l-am întrebat.


”Nu vă e rușine să aruncați gunoaie pe geam, mai ales dintr-o asemenea mașină?” „Nu, mi-a răspuns, o arunc iarăși”. ”Atîta vă trebuie!”, i-am zis și am plecat. M-am ținut după el o vreme și n-a mai aruncat-o.

Și ca să vedeți că nu e singurul care ia atitudine, aveți mai jos un clip cu o motociclistă care protestează într-un mod inedit față de acest gen de comportament. Și asta nu oriunde, ci în Rusia.

Sursă foto

2 Comments

  1. V-am scos dară, că nu știam ce aport ați avut la acest act de maximă vitejie. Dacă îmi spuneți, vă bag. În poveste bineînțeles 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button