Ofuri cotidiene

Ce facem cu cei 7 violatori din Vaslui?

nu-inseamna-nu-hero

ProTv a reușit să facă din nou circ pe marginea celui mai mediatizat caz din această perioadă: fata violată din Vaslui. Aseară această a acceptat să intre în direct la Măruță împreună cu mama sa.

S-au vărsat lacrimi, s-au adresat întrebări stupide, ipocrizia a atins cote maxime. La fel și audiența. Ceva bun a ieșit însă și din treaba asta:

 • fata a arătat că nu este „codana satului” așa cum o descriu rudele violatorilor. După cum am văzut-o eu, ea pare genul acela de adolescentă care se dezvoltă fizic înaintea colegelor și atrage astfel involuntar privirile bărbaților

 • cazul a căpătat mai multă mediatizare ceea ce va pune mai multă presiune pe reprezentanții legii la judecată. Eu încă nu reușesc să înțeleg cum a fost posibil ca cei 7 să fie lăsați in libertate după ce au comis acte atît de grave.

Revenind la întrebarea din titlu, atunci cînd vine vorba de astfel de cazuri cred că s-ar impune niște măsuri mai radicale decît cîțiva ani de închisoare și anume:

 • castrarea chimică – probabil că susținătorii drepturilor omului vor fi oripilați, eu însă văd lucrurile în felul următor: în momentul în care violezi drepturile fundamentale ale unei alte persoane, îți asumi riscul să le pierzi pe ale tale.

În plus,  cu castrarea chimică te asiguri că bruta nu va recidiva, dar, mai ales, că nu va produce alte creaturi după chipul și asemănarea sa

 • pedeapsa cu muncă forțată – știm cu toții ce se întîmplă cu violatorii în închisori, totuși de ce să oferi cazare și masă gratuită unor criminali?

În lumea reală trebuie să muncești pentru a avea unde sta și ce mînca, de ce ar trebui să fie diferit după gratii? Condamnații ar trebui obligați să muncească, măcar așa ar avea și statul un folos de pe urma lor.

Voi cum ați proceda cu cei 7 violatori din Vaslui?

Sursă foto

2 Comments

 1. Cu castrarea chimica, eu personal nu sunt de acord… in primul rand costa o gramada de bani din cate am inteles, si 2 la mana, o vad ca si o pedeapsa de genu ca daca furi ceva, sa ti se taie o mana… bine, stiu ca e temporara chestia cu castrarea chimica, dar tot nu sunt de acord cu nici un fel de pedeapsa care presupune modificare/distrugerea permanenta/temporara a organismului.. oarecum ma duce cu gandul la Mengele…

  Ani multi de inchisoare in cel mai penal penitenciar posibil din Romania, si umilirea lor in public – desi in ceea ce priveste umilirea lor, cred ca vor suporta ei destule umilinte in penitenciar…

  E oribila fapta lor, dar ce mi se pare si mai monstruos e ca din cate am vazut pe la televizor, ei nici macar nu au remuscari pt ce au facut.. din contra, adopta un aer arogant… deci e incredibil cat de departe se poate ajunge cateodata

 2. Exact, nu au niciun fel de remușcări, ba mai și glumesc pe această temă. Asta spune multe despre familiile în care au crescut și educația pe care au primit-o.

  Privațiunea de libertate nu mi se pare suficientă. Ei trebuie să-și răscumpere cumva greșeala. Munca mi se pare o soluție bună în acest sens.

  Altfel o să stea cîțiva ani pe banii statului, după care vor ieși pentru bună purtare cu ajutorul unui avocat bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button