Ofuri cotidiene

Casa de Asigurări de Sănătate – monstrul care mănîncă timp, nervi și dosare

cnas iesi cum poti daca potiDe fiecare dată cînd merg la Casa de Asigurări de Sănătate îmi mai crește un fir alb în cap. Nu cred că există instituție de stat mai prost organizată și mai ineficientă decît CNAS-ul.

CNAS este un monstru care se hrănește cu dosare și jertfe umane. Din cînd în cînd oamenii intră acolo încovoiați sub greutatea dosarelor și ies înapoi mai mici, mai neînsemnați și mai triști, pentru că la CNAS pînă și cea mai simplă operațiune este o corvoadă.

Dacă aș putea, aș pune în DEX o imagine cu sigla CNAS la cuvîntul birocrație cu nota: așa îți bați joc de oameni. În cazul în care ești nostalgic după vremurile apuse sau vrei să mergi înapoi în timp cu vreo 50 ani, fă o vizită la CNAS.

La Casa de Asigurări timpul se măsoară în ore, nervi și transpirație. Nu știu cum e în alte părți, dar la CNAS Maramureș, dintre toți funcționarii singurul om simpatic este portarul. Restul sînt niște instrumente de tortură ale unui sistem menit să scurgă și ultima picătură de sănătate din tine.

Probabil că de asta îi și zice Casa de Asigurări de Sănătate. De fapt sloganul lor ar trebui să sune cam în felul următor: ești sănătos, ți-i dragă viața? Te rezolvăm noi! Casa de Asigurări de Sănătate – intri sănătos, ieși cum poți… dacă mai poți.

9 Comments

  1. Aprob! Din marite umblu sa rezolv ceva si chiar si cand am crezut ca am rezolvat, au demonstrat iar ca sunt incompetenti. Distractia continua…

  2. stai sa vezi cand ai de platit. aia n-au habar cat ai de platit. doar stiu ca ai de platit si n-au habar cat ai castigat.

  3. Am pățit și eu. Am mers la ANAF să-mi plătesc dările pentru PFA și de multe ori ei habar nu aveau cît am de plătit.

    Ca să nu mai zic că după ce plătesc taxele la Trezorerie, trebuie să duc chitanțele la CAS.

    Fără chitanțe ești un nimeni în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button