In web we trust

Când șoferul din spate te orbește cu faza lungă

masina-faza-lunga

Românii sunt în general oameni de treabă… până urcă la volan. Când urcă la volan se transformă în niște ființe pentru care nu mai contează regulile, indicatoarele și în general siguranța rutieră. Nu degeaba suntem cunoscuți ca niște șoferi care nu se împacă prea bine cu legea.

Imaginează-ți acest scenariu tipic: conduci noaptea, ai în spate o mașină cu faza lungă care nici nu te depășește, nici nu rămâne în spate. Stă acolo și te orbește cu farurile. Sunt sigur că ți s-a întâmplat măcar o dată.

Ei bine, o firmă din China au găsit o soluție inedită pentru astfel de cazuri. E vorba de niște abțibilduri reflectorizante care se lipesc pe lunetă. Acestea conțin imagini și personaje din filmele de groază care apar ca din senin în momentul în care sunt expuse la o lumină puternică precum faza lungă.

Abțibildurile au stârnit destul de multe controverse. Poliția îi amendează pe cei care le folosesc, deoarece susține că ar ele putea cauza accidente. Cu toate acestea abțibildurile se vând ca pâinea caldă (prețul lor este de aproximativ 50 lei). Aveți câteva exemple mai jos.

Sursă știre foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button