Ofuri cotidiene

Berea și fast-food-ul: ultima redută

Dragi concetățeni, ne paște un mare pericol! Prețurile cresc la o zi la alta, salariile și pensiile scad vertiginos, criza ne apasă tot mai greu. Poporul însă tace și rabdă, pentru că mai are o alinare: berea și fast-food-ul.

Am vești din cele mai rele însă. Noul ministru al sănătății vrea să introducă o taxare suplimentară pe fast-food și pe berea cu alcool (de parcă ar mai exista și alt tip de bere adevărată). Dacă noua lege a sănătății va fi promulgată, prețul berii se va dubla sau chiar tripla în mai puțin de un an.

Noi, cei din Maramureș, vom ajunge să aducem din Ucraina bere în loc de țigări. Gîndiți-vă însă la ceilalți frați de-ai noștri care nu vor avea această soluție. Vă zic cu mîna pe inimă, nu este de glumă cu acest ministru al sănătății.

De acord, fast-food-ul nu este cea mai sănătoasă mîncare din lume. Dar decît să ne bată pe noi la buzunar, nu ar fi mai indicat ca autoritățile să-i împiedice pe producătorii de fast-food să pună în mîncare tot felul de porcării?

Dragi tovarăși, oameni buni (și aici mă adresez în primul rînd bărbaților)! În aceste momente grele, tragice pentru întregul nostru popor, trebuie să fim uniți și să dăm o ripostă fermă acestei inițiative banditești (am încheiat citatul).

Jos cu taxarea, jos impozitarea! Sus cu berica, sus șaormica! Fast-food-ul și berea sunt ultima redută

sursă foto

2 Comments

  1. Inteleg ca articolul e scris pe un ton glumet – si mi-a facut placere sa-l citesc – dar am doua observatii. 1. Fast-food-ul nu e nesanatos din cauza ca se pun porcarii in el ci din cauza ca reprezinta combinatii alimentare nesanatoase… daca iti prajesti acasa carnea si o mananci alaturi de cartofi pai si paine alba din belsug rezultatul nu mai e considerat fast-food, dar oricum e o combinatie nu tocmai sanatoasa… 2. Fara a contesta benefiicile pentru sanatate ale berii, nu cred ca ar fi chiar o tragedie daca am incepe sa consumam si alte tipuri de alcool, ceva mai fine, cum e vinul, de exemplu. In special vinul de casa :)Din Moldova 🙂

  2. si cresc preturile intruna,iar salariile raman aceleasi.Va dati seama ca noi tot mai mult ne afundam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button