Ofuri cotidiene

Baia Mare, eu cu cine votez?

Duminică în Baia Mare vor avea loc alegeri locale anticipate. De ce-s anticipate? Pentru simplul motiv că fostul primar, Cristian Anghel, unul din cei mai longevivi edili din România, a fost judecat şi condamnat pentru corupţie.

Nu vreau să discut aici dacă procesul a fost sau nu aranjat, dacă trebuiau sau nu piedepsiţi şi consilierii locali. N-are rost pentru că acum trebuie să ne gîndim la viitor. Folosesc persoana întîia plural ca să mă laud. Că amu îs şi eu cetăţean de rangu unu cu drep de vot şi toate cele. Deci…

Avem de ales între şapte candidaţi, dintre care, zic eu, doar 2 cu şanse reale de succes. Unu e Cătălin Cherecheş – playboy-ul care pune suflet. Un cameleon politic care a trecut cam prin toate partidele posibile. Nu ştiu în ce pune el suflet, poate în statul cu fundul în două bărci, sau în aranjatul frezei în oglindă. Deci, tăiem din listă.

Altu e Mircea Dolha care se laudă că ştie, vrea şi, culmea, poate (cu sămnul strigării). Problema e că nici ăsta nu spune clar ce anume ştie, ce vrea şi mai ales ce poate. Că poate noi, bieţii plătitori de taxe şi el, candidatul, gîndim la lucruri diferite. E fost PSD-ist, exclus din partid. Apoi dacă şi ăia l-or alungat, ce să mai zic? Deci – tăiem.

Următorii în ordinea numerelor de pe tricou sînt Vasile Vlaşin (PDL), Mihai Pătraşcu (tot PDL), Ioan Doru Dăncuş (PNŢCD). Pe ceilalţi candidaţi nu-i ştiu că nici nu am auzit de ei. Dacă aveţi informaţii în acest sens, vă rog să mă luminaţi şi pe mine.

3 Comments

 1. parerea mea…
  participare: 47%
  chereches barbie 33%
  dolha 25%
  vlasin 19%
  patrascu 15%
  restul restul%
  cam trist dar pana si anghel cu tot cu puscaria i-ar bate din primul tur. daca n-ai furat (tu sau parintii) nu aude lumea de tine. daca nu trimiti felicitari de 8 martie si de pasti iar n-ai facut nimic. asa e la romani si probabil la moldoveni 🙂

 2. Eu cred că ești optimist în privința participării. Dar dă Doamne să ai dreptate. De acord referitor la Anghel. Dacă mă gîndesc bine, cred că și eu l-aș fi votat dacă putea să candideze. Eu oricum mi-am făcut datoria și am fost la vot. Așteptăm rezultatele…

 3. normal ca am fost optimist. am facut greseala sa nu ma uit peste prezenta la alegerile anterioare. la rezultate am fost si mai optimist. pentru ca au votat la greu tiganii mituiti de barbie, a castigat fara probleme. in ce tara traim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button