Ulciorul cu pătărănii

Am computer cu dublă personalitate

Laptop-ul meu are personalitate dublă. Uneori e cuminte, ascultător și nu-mi iese din cuvînt, alteori mă bagă în boale cînd se apucă să facă lucruri de capul lui, de zici că au intrat dracii în el.

Pățania pe care vreau să v-o povestesc s-a întîmplat pe la începutul lui martie. Știți voi perioada aia în care încep să ciripească păsărelele, să crească prețurile la flori și să se împerecheze mîțele, iar nivelul de dragoste din aer atinge cote alarmante.

Era o seară frumoasă de vineri, lucram ceva pe computerul de acasă și ascultam muzică. La un moment dat mi-a atras atenția un documentar pe Discovery despre case bîntuite așa că am închis capacul la laptop, acesta a intrat în modul sleep, după care m-am pus la televizor.

Filmul s-a terminat pe la miezul nopții. Eram obosit și am mers la culcare. Eram în mijlocul unui vis în care eram urmărit de fantome cînd laptopul meu a hotărît că nu mai vroia să doarmă. M-am trezit cu Simfonia 5 a lui Bethoven care cerea atenția nemijlocită a urechilor mele.

Beethoven – Simfonia 5

Am sărit ca ars în picioare pe jumătate adormit, încercînd să-mi dau seama dacă eram în vis sau în realitate. Nu de alta, dar vecinii mei nu prea au obiceiul să asculte Bethoven la 3 noaptea. Am deschis geamul.

În fața blocului un motan negru abuza de zor pisica din scara vecină într-o simfonie de mieunături satanice care mi-au ridicat părul măciucă. Copacul din fața scării arunca umbre amenințătoare pe perete ca într-un film de Hitchcock.

Din cauza curentului ușa de la dormitor a început să scîrțîie amenințător. Asta e, mi-am zis. Mi-a sunat ceasul. În momente din astea trebuie să-ți treacă prin fața ochilor toată viața, așa că i-am închis și am așteptat.

Cu ocazia asta mi-am adus aminte că mi-am uitat umbrela la servici și că tricoul meu personalizat zace de vreo 2 săptămîni după pat. După cîteva minute chinuitoare laptopul meu a hotărît să schimbe registrul și a rulat Sonata pentru pian numărul 14.

Beethoven – Sonata pentru pian nr. 14

M-am liniștit. Am aprins lumina și am stat cam o oră pe internet încercînd să îmi revin. În cele din urmă m-am culcat, nu înainte de a-i promite solemn computerului un upgrade de memorie, rugîndu-l smerit să nu-mi mai facă astfel de farse.

sursă foto

2 Comments

  1. Ai uitat o faza importanta: inainte sa porneasca muzica a si downloadat-o de pe net, ca nu credem ca ai tu „Beethoven – Sonata pentru pian nr. 14” pe calculator

  2. Computerul meu nu face ilegalități din astea. El poate căuta piesele direct pe youtube sau pe trilulilu.

    Dar să știi că am pe hard o colecție de muzică clasică care include Simfonia 5 și Sonata pentru pian nr. 14 de la Beethoven 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button