Ofuri cotidiene

5 sfaturi ca să nu pierzi / cheltui bani inutil în Barcelona

Barcelona este unul din cele populare orașe din Europa. Frumusețea și arhitectura acestei metropole și implicarea autorităților locale au făcut din Barcelona unul din cele mai de succes branduri turistice din lume.

Așadar să nu vă așteptați la prețuri mici atunci când ajungeți în capitala Cataloniei. Fie că vorbim de cazare, atracții turistice sau prețurile din restaurante, catalanii au învățat să scoată bani din turism și fac asta enervant de bine.

Iată 5 lucruri la care să fii atent dacă vrei să nu cheltui prea mult în Barcelona.

  • 10% în plus dacă mănânci pe terasă

Dacă intenționați să luați masa în oraș pentru a experimenta bucătăria locală, citiți cu atenție anunțurile din restaurant. Unele localuri percep o taxă suplimentară de 10% din valoarea consumației dacă stai pe terasă. În plus, pentru anumite mâncăruri (gen paella) prețul afișat în meniu este per persoană și nu per fel de mâncare.

  • Magazine care nu au prețuri afișate

În primul rând e bine să știți că duminica toate marile magazine din Barcelona sunt închise. Dacă intrați într-un magazin mic de cartier care funcționează non-stop, ați putea constata cu stupoare că acestea nu au prețuri afișate. Aveți grijă când cumpărați din astfel de magazine, unii vânzători știu să profite de turiști.

  • Liftul gratuit cu taxă la Arenas de Barcelona

Un alt exemplu care m-a enervat: liftul exterior din fața Arenas de Barcelona, Plaça d’Espanya, taxează turiștii pentru o urcare ce e gratuită dacă intri în clădire.

  • Bilete care asigură intrarea și nimic în plus

Dacă nimeriți în Barcelona în prima duminică din lună și sperați să vizitați câteva muzee gratuit, e bine să vă informați în prealabil. Multe muzee aleg să nu aplice această regulă, iar dacă o fac, permit accesul unui număr limitat de vizitatori.

De asemenea, la marile atracții biletul asigură intrarea și nimic în plus. Organizatorii știu însă foarte bine să creeze contextul care să te facă să cheltui mai mult odată ce ai intrat: fotografii făcute la intrare și taxate la final, amplasarea ieșirii din obiectiv printr-un magazin de suveniruri etc.

  • Atenție la hoții de buzunar!

Barcelona este considerată de mulți capitala europeană a hoților de buzunare. De aceea e indicat să nu țineți obiectele de valoare la vedere sau să le lăsați nesupravegheate. Noi nu am avut neplăceri în acest sens pentru că am fost întotdeauna atenți la lucruri.

Am auzit însă despre foarte multe cazuri în care turiștii au rămas fără bani, telefoane sau aparate de fotografiat. Cam astea au fost lucrurile pe care le-am remarcat. Despre lucrurile care mi-au plăcut în Barcelona – într-un alt articol.

2 Comments

  1. Visez sa ajung in Barcelona de cinci ani! Nici anul acesta nu ajung ca am programat vacanta in alta parte. Dar la anul sigur pun Barcelona pe lista. Multam de sfaturi!

  2. Cu drag, Aniela. E un oraş foarte frumos. O să scriu mai multe într-un alt articol 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button