Ofuri cotidiene

13.12.11

De vreo lună şi ceva numerologii sînt în culmea fericirii. Avem parte numai de numere în combinaţii speciale: 09.10.11, 11.11.11, 13.12.11 etc. Dacă mă gîndesc, reacţia lor este oarecum firească.

Mai întîi am scăpat de sfîrşitul lumii în 1999 care era, evident, numărul 666 – simbolul răului absolut. După aceea a trecut şi 2000 – nici un computer nu a luat-o razna la schimbarea prefixului şi nu a început războiul atomic, aşa cum a prezis Terminatorul.

Din 2000 încoace numerologii au cam rămas în pană de idei. Lumea avea nevoie de un termen la care să aştepte apocalipsa. Şi atunci i-au găsit pe mayaşi. Calendarul lor se opreşte în 2012, iar asta poate înseamna un singur lucru (oare?). Hai să vă zic cum cred eu că a fost:

Într-o zi şamanul responsabil cu întocmirea calendarului şi-a dat seama că a fost prea zelos. „Ce rost are să fac calendarul pentru atîţia ani înainte?” s-a întrebat el. „Urmaşii mei cu ce s-or ocupa?

„Imediat vom fi descoperiţi de ceva conchistador spaniol care ne va aduce apa de foc, boli nenumărate pentru care nu avem remedii, iar urmaşii lor ne vor băga în rezervaţii şi vor transforma acest continent frumos într-un mall gigantic. Deci, ce-ar fi să ne sinucidem în masă!?”

Logic nu? Şi uite din cauza acestei logici avem şi noi acum un termen limită pe care să-l aşteptăm. Între timp numeroşi profeţi gen Baba Vanga şi Mama Omidă au prezis începutul celui de-al treilea război mondial, cataclisme, catastrofe şi dezastre care mai de care. Nu s-a împlinit… cel puţin nu încă.

Eu nu sînt profet, dar nu-ţi trebuie mari cunoştinţe pentru a anticipa că în maximum 50 de ani nu vom mai avea gheţari la poli, clima planetei va fi afectată într-un mod pe care nici măcar nu ni-l închipuim, 15% din uscatul de azi va fi sub apă. Acesta va fi sfîrşitul lumii – a lumii pe care o ştim în acest moment.

…asta dacă ieşim cu bine din criza mondială care pare că se adînceşte pe zi ce trece. Ce va urma după? Vom vedea. Între timp, bucuraţi-vă de această zi de Marţi 13.12.11.

sursă foto

2 Comments

  1. 🙂 Sfarsitul lumii e asteptat inca de 8000 de ani – de pe vremea lui Hammurapi care era convins ca va veni inainte de moartea lui. Nu e treaba mea, nu ma bag … da’ m-am cam saturat sa pun botu’..

  2. Apocalipsa este o invenţie profund umană. Oamenii sper că sfîrşitul lumii va veni în timpul vieţii lor, crezînd că astfel pot amăgi moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button