Lanul cu pixeli

Ursul şi fabrica de bere

Bă, dacă stai în Cluj cîteva zile şi nu mergi la fabrica de bere, degeaba mai mergi la Cluj. Plus la asta, dacă nu bei o nefiltrată acolo – cobori mult în ochii mei. Aşa grăit-a un prechin de la Baia cea Mare cînd m-a petrecut în delegaţie la cel oraş Cluj-Napoca. În faţa acestei ameninţări făţişe şi banditeşti soluţia era evidentă.

Aşa că odată ajuns pe pămînt strein, am sunat feciorii din Cluj şi am purces spre locul cu pricina. Ca informaţie generală pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba. Fabrica de bere Ursus din Cluj-Napoca a fost închisă anul trecut prin toamnă.

Dar proprietarii acesteia au găsit un mod original de a valorifica brandul Ursus pe piaţa locală. Pe locul vechii fabrici au deschis o terasă unde se serveşte bere nefiltrată produsă la faţa locului.

Am ajuns la berărie într-o seară de miercuri. Terasa era plină ochi, toate mesele din interior pline sau rezervate. Am avut însă un noroc chior şi ne-am instalat la o masă de la etaj. Localul este amenajat foarte frumos şi cu bun gust – departe de orice bărărie la care am fost vreodată.

La intrare te salută de sus o frescă reuşită a logo-ului Ursus. Deasupra atîrnă două candelabre masive realizate din sticle şi doze de bere. În cel de-al doilea spaţiu, în spatele unui perete de sticlă stau maiestuos nişte butoaie metalice în care, vorbeşte lumea în sat, se fabrică berea locală.

Locul este decorat cu ţevi, pupitre de control din vechea fabrică, fotografii antice şi de demult şi fel de fel de elemente care conferă autencitate localului. Am comandat cîte o halbă de nefiltrată la 1 litru.

S-a cam lăsat aşteptată nemernica, dar a meritat. Bere este destul de bună, nu excepţională, dar merită gustată şi savurată. Mîncare nu am servit, aşa că nu pot să mă pronunţ în acest sens.

Per ansambru, recomand localul oricărui iubitor de bere nefiltrată şi nu numai. Dacă aveţi drum prin Cluj şi aveţi o oră-două libere, treceţi neapărat pe la berăria Ursus. Merită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button