Ulciorul cu pătărănii

Un bărbat din Sălaj a „ieșit din dulap”: nu-mi place pălinca și slănina, prefer broccoli!

palinca-slanina-branza-si-ceapa

Șoc de proporții în județul Sălaj – un bărbat a rupt tăcerea după 40 de ani în care a ținut un secret cutremurător: acesta a recunoscut că nu-i place slănină, că bea palincă doar „cînd îi musai” și că preferă să mănînce legume.

„Da, ați auzit bine: sînt bărbat și îmi plac legumele, a declarat acesta. Am ținut acest secret mult timp, pentru că am știu că lumea nu o să mă înțeleagă. Dar nu mai rezist, nu mai pot trăi în minciună”.

Declarația a fost un șoc chiar și pentru soția acestuia. „Inițial am crezut că glumește. Mă tot ruga să-i fac dovlecei pane, salată de vinete, supă cremă de legume, ciudățenii din astea. Am tot sperat că și-a veni în fire, pînă am auzit de broccoli – atunci am știut că-i bai mare”.

„De ce nu pot să am și eu un om ca toate muierile din sat, a întrebat ea cu ochii în lacrimi. Să meargă la coasă cu clopul pe cap, să bea un deț de palincă pe nemîncate, să mai scape cîte-o palmă cînd am gura spurcată? De ce? Ce-am făcut să merit așa soartă crudă?!”

Sătenii s-au arătat și mai revoltați. „E o rușine pentru satul nostru, pentru țara și întreg neamul bărbătesc! Cum să mănînci broccoli, mă?! Tu ești bolund la cap? Neam din neamul nostru n-a văzut așa ceva. Să dai slana pe broccoli și pălinca pe apă – Doamne feri!

Putea să zică orice altceva: că nu se mai atinge de bere, că nu se mai uită la fotbal, bată-l beteșigu! Mai bine spunea că-i plac bărbații. Asta încă puteam s-o mai înțelegem. Dar așa ceva… e prea de tot! Nu mai e nimic sfînt pe lumea asta!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button